Van hoofd-denken naar hart-weten de regie over jouw leven nemen

Zen de zitting door 

10 tips om dicht bij jezelf te blijven in moeilijke gesprekken.

Als je gaat scheiden of al gescheiden bent, komt er veel op je af dat geregeld moet worden. Hiervoor moet je continu met jouw ex-partner in overleg. Dat gaat niet altijd gemakkelijk.

Dit e-book is voor jou als je:

 • Tijdens gesprekken wordt overspoeld door emoties
 • regelmatig niet meer uit je woorden komt 
 • je jezelf erop betrapt dat je eigenlijk niet helder antwoord kunt geven op de vraag wat jij wil
 • na een rechtszitting of gesprek met instanties je je de rest van de dag doodmoe, teleurgesteld en emotioneel voelt. Dit kan zelfs dagen aanhouden
 • Je een kort lontje hebt als vrienden of familie met je proberen te praten over het gesprek
 • je regelmatig twijfelt of je wel een goede moeder bent 
 • je wilt niets lievers dan het beste voor je kind(eren) en daarvoor afspraken maken

herken jij dit?

Schrijf je dan nu via de link en ontvang direct het e-book in jouw mail zodat jij zen de volgende zitting doorkomt. 

Voor de buitenwereld heb je alles voor elkaar

Het lijkt bij jou super te functioneren. Je vriendinnen vragen jou regelmatig hoe doe jij dat toch allemaal: je draait verjaardagsfeestjes in elkaar, kookt elke avond uitgebreid en gezond, je huwelijk lijkt ook nog leuk te zijn en je ziet er altijd uit om door een ringetje te halen wanneer we jouw ook tegenkomen.

Echter aan de binnenkant is het een heel ander verhaal….

Herken je dit?

 • Je voelt dat je steeds vaker gebukt gaat onder je eigen hoge verwachtingen en je bent  je er ook nog eens van bewust dat niemand anders je die verwachtingen oplegt behalve jijzelf. Maar het lukt je maar niet om de lat lager te leggen.
 • Je voelt je regelmatig boos en verdrietig. Je doet het inmiddels op je tandvlees. Je bent je er heel goed van bewust dat je dit niet lang meer volhoudt en je bent bang dat  als jij omvalt je hele gezin ook omvalt.
 • Maar welke bal moet je dan op de grond laten vallen?
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van heel veel mensen om je heen en daarom is keuzes maken tussen alle dingen die op je schouders liggen erg moeilijk en delf je altijd zelf het onderspit hierbij.
 • je bent hondsmoe en wil eigenlijk s avonds het liefste met de kinderen naar bed, maar dat lukt niet omdat er nog zoveel gedaan moet worden. En als je dan eindelijk veel te laat in bed ligt kan je niet slapen. Er zweven tien to-do-lijstjes en niet vergeten- notities door je hoofd.
 • Overdag ben je vreselijk kortaf. Je krijgt bijna een hekel aan degene die je binnenshuis bent. Want als je in de spiegel kijkt, ben je exact die moeder geworden die ze zo vreselijk verafschuwd en nooit wilde zijn. En de mensen van wie je het meest houdt, je kinderen, hebben er het meeste onder te lijden.
 • In het weekend ben je ook helemaal niet gezellig omdat er geen moment rust is. Je racet heen en weer tussen alle moeten afspraken en het huishouden. Het lijkt ook bijna alsof je moedwillig tegengewerkt wordt hierbij, want er gebeurd continu wel iets waardoor het tegenzit. Je hebt je vriendinnen al eeuwen niet gesproken en me-time is iets dat al lang niet meer in je woordenboek voorkomt.

Hoe nu verder ?

Dit kan zo niet langer en je weet dat jij er zelf iets aan moet veranderen. Het is jouw leven en jij bent de regie kwijt. Je wordt geleefd door alles wat er op je af komt en handelt niet meer vanuit wat je echt wil. Je weet dat als er niets veranderd je binnen korte termijn omvalt. Je beseft dat daarmee ook je huisouden, gezin en baan in de soep zal lopen.

Je ben bang om voor jezelf te kiezen, want als je dat doet welke bal moet je dan laten vallen. Je kunt je gezin, je familie, je vriendinnen, je baas en klanten toch niet laten zitten.

Tegelijk weet je dat je iets moet met al die emoties in je, die als een storm door je lijf razen en ervoor zorgen dat je moppert en straks nog een keer ontploft naar je kinderen.

Je wilt niet tot je pensioen in deze rat-race verder leven maar weer vanuit ontspannenheid leven en zelf keuzes maken die je voldoening geven in plaats van continu achter de feiten aanrennen.

Hartcadeautje 

Mijn 3 favoriete oefeningen gratis om direct rust in je hoofd ervaren

 

Met een zucht open ik mijn ogen. Die tien minuten zijn elke keer precies genoeg om weer even bij mezelf te komen, mijn hoofd te laten zwijgen en te voelen wat er in mij speelt.

Herken je dat, van die dagen dat je hoofd lijkt te ontploffen van alle dingen die je moet onthouden en to-do-lijstjes die zich opstapelen. Je voelt je eigenlijk niet helder maar hyper. Je houdt allen ballen op. Je rent mee in de rat-race en reageert op alles dat er op je af komt. Je hebt geen idee hoe je je voelt, tot je ’s avonds terwijl je staat te koken uitvalt tegen een van je kinderen of je man. Op zo’n moment schrik je van je eigen reactie. Je voelt je uitgeput, hebt hoofdpijn en het huilen staat je nader als het lachen.

Op zulke momenten ga ik 10 minuten ergens zitten, mijn favoriete plek is de wc, en doe een van deze 3 oefeningen.

Zodra ik aan de oefening begin, voel ik de energie uit mijn hoofd zakken naar mijn hart. Mijn ademhaling zakt, er ontstaat ruimte in mijn hoofd. Ik haal nog eens diep adem. Ik voel me lichter en als ik daarna in de spiegel kijk, zie ik dat mijn gezicht ook zachter is geworden. Ik open de deur van de wc en loop weer terug de keuken in. Mijn zoontje heeft me niet eens gemist. Maar ik voel me een stuk rustiger.

Wil jij:

 • direct meer rust wilt ervaren in jouw hoofd
 • in contact wilt komen met jouw gevoel
 • beter gefocust wilt zijn
 • vanuit jouw eigen hart keuzes wilt maken.

 

Ik ben Eline Zeelenberg,
De coach voor bewuste moeders die weer vanuit hun hart keuzes willen maken, de regie over hun leven nemen en zo rust in hun hoofd krijgen.

Meer over mij

 

 

 

 

 

Hartekracht
Eline Zeelenberg
Sonoystraat 42
6826 NX Arnhem
eline@www.hartekracht.net

Algemene Voorwaarden
Cookiebeleid
   Privacybeleid