He lieve stoere single mama,

Mag ik je iets vertellen?

Je doet het fantastisch!

Ja serieus, echt waar.

Ik weet dat het niet altijd zo voelt want er staan nog 3 wasmanden vol was, je kookt vanavond weer iets gemakkelijks en je huis is eigenlijk ook niet opgeruimd. En laten we dan maar voor het gemak vergeten dat je vanmorgen na 5 keer herhalen schreeuwde “nu schoenen aan en naar school”.

Al die dingen spoken in rond jouw hoofd rond en geven je het gevoel dat je faalt. Het is ook echt niet gemakkelijk om het allemaal alleen te doen. Zeker in deze tijd waarin je minder makkelijk op jouw netwerk terug kan vallen. Het valt je met regelmaat zwaar. Maar dat zal niemand aan je zien. Jij zet jouw schouders eronder en gaat door.

het knaagt

Maar dat gevoel van falen blijft van binnen knagen en zorgt ervoor dat je twijfelt……. doe je het wel goed als moeder? Kun je de kids wel alles geven wat ze nodig hebben? Wie ben ik nou eigenlijk?

Al die dingen spoken in jouw hoofd rond als je weer een rondje over social media scrolt. Overal reclames hoe je jezelf kunt fixen…….zie je wel……..je voldoet niet aan het plaatje…….je hebt gefaald.

Waarom zou je dat willen als je eigenlijk helemaal niet gebroken bent, maar de buitenwereld je dat zo laat voelen doordat je overal happy families ziet waar alles op rolletjes loopt.

Wat als ik je nou vertel dat jij helemaal niet faalt, dat je niets nieuws hoeft te leren of te veranderen aan jezelf? Dat je fantastisch bent zoals je bent, maar het je nu door de situatie even niet kunt herinneren.

Zo voelde ik me ook een aantal jaar geleden toen ik er alleen voor kwam te staan. Het leek erop dat iedereen gelukkig was terwijl voor mij de wereld zoals ik hem voorgesteld had in elkaar gestort was. Ik ging door en leven werd al snel overleven. Ik deed vooral heel hard mijn best om iets te zijn wat ik dacht dat de buitenwereld van me verwachtte als moeder, als vrouw en als mens. Hierdoor ging ik alleen maar meer twijfelen aan mezelf. Alles wat ik niet goed deed in mijn hoofd werd uitvergroot. Zie je wel ik faalde.

Maar falen is niet afhankelijk van wat een ander denkt of vind. Het is afhankelijk van wie jij bent en hoe jij je voelt. Toen ik me dat herinnerde, heb ik mijn persoonlijke blauwdruk erbij gepakt.
Zo ontdekte ik weer waar mijn kracht lag. Wat mijn kracht was en wat mij JOY bracht. Ik ging van overleven volgens de regels zoals het hoort, maar leven volgens mijn eigen regels zoals het voor mij goed voelde. En dat kun jij ook!

Hoe?

Niet door weer iets nieuws te leren maar door je te herinneren wat jou JOY geeft, waar jij blij van wordt en wat jouw blauwdruk is.

Daarom heb ik de single mom blauwdruk ontwikkelt. Zie het als een een routemap door jouw leven die je helpt om volgens jouw regels te gaan leven.
Voel jij dat je hart hier een sprongetje van maken en wil jij jouw single mom blauwdruk weten. Reageer dan hieronder of via een pb om kans te maken op een van de 5 pilotsessies die ik deze maand geef.