spreek je uit!

7 maart 2019 was ik als ervaringsdeskundige aanwezig op het ronde tafel gesprek van de commissie van sociale zaken en werkgelegenheid. Ik mocht komen spreken als ervaringsdeskundige zzp’er/ werkende arme en single moeder. Een eer waar menig persoon voor bedankt zou hebben omdat hij mij uitdaagde om voorbij de schaamte van mijn situatie te stappen.

Een situatie die bij mij nu al 3,5 jaar duurt en die ontstaan is niet door domme keuzes maar een samenloop van omstandigheden en regelgeving waarbij ik tussen de wal en schip val. En ik niet alleen, met mij zijn er zo ruim een half miljoen single moeders die op of onder de armoede grens leven. Ik heb ervoor gekozen om me uit te spreken omdat de situatie waarin ik terecht ben gekomen, en met mij zoveel anderen, voorkomen en verholpen kan worden door andere regelgeving. Regelgeving die in de tweede kamer gemaakt wordt. Regelgeving die een signaal afgeeft dat als je jouw situatie aan wilt pakken je beloont wordt in plaats van nogmaals bestraft.

“One person can make a difference, and everyone should try” zoals John F. kennedy zei en daarom ben ik 7 maart naar Den Haag gegaan om mijn verhaal te delen. Met knikkende knieën reed ik s morgens voor dag en dauw weg. De hele weg heb ik me afgevraagd waarom ik hieraan begonnen was. Ik stierf figuurlijk duizend doden vanaf het moment dat ik aan de tafel plaats nam maar op het moment dat ik begon te praten kwam alles dat er in mijn hart zat naar buiten. En daarna veranderde alles omdat ik veranderd was.

Hier kun je mijn speech terugkijken. https://youtu.be/WpQb2rWVX-o

Vandaag ben ik nogmaals supertrots op wat ik gedaan heb. Ik heb net het bericht ontvangen dat er kamervragen gesteld zijn over mijn situatie. De eerste stap naar verandering is gemaakt. “Alleen maar” doordat ik me uitsprak.

Ik daag jou uit om je ook uit te spreken. En daarvoor hoef je niet direct naar Den Haag of op de barricades te springen. Het mag ook klein in jouw eigen omgeving. Waar hou jij jouw mening voor je en slik je wat jij echt wil nog in?

Ik weet hoe spannend het is om je uit te gaan spreken en heb een uniek stappenplan over mijn proces gemaakt waar ik jou mee help om hetzelfde te doen. Ik heb maandelijks plek voor 5 mensen. Meer informatie vind je hier https://www.hartekracht.net/neem-de-regie/

❤️= like ?= mee eens share = shine
#Hartekracht #dagenergie #Tzolkin #VanHoofdDenkenNaarHartWeten