De regie nemen als voorbeeld is soms doodeng

Gisteren stond ik voor een hele grote uitdaging in de regie nemen. Niet eens zozeer voor mijzelf maar voor mijn kleine man.

Bij tandartscontrole bleek hij een gaatje te hebben dat gevuld moest worden. En nu moet ik bekennen dat ik al heel lang angst heb voor tandartsboren. Maar als mama Wil je niet jouw angsten doorgeven aan je kind. Herkenbaar, toch?

En daarom heb ik op iets wat ik doodeng vond de regie genomen. Met een glimlach op mijn gezicht heb ik hem verteld dat de tandarts hem ging helpen. Omdat ik het voorbeeld ben voor mijn kanjer. Vol vertrouwen, ging hij in de stoel liggen. Ik heb zijn handjes gepakt en samen met hem rustig doorgeademd. Wat ben ik blij met al mijn Reiki kennis op zulke momenten.

En toen hij zonder een kick te geven klaar was, heb ik er een paar tranen om gelaten. Vrouw wat ben ik nu een trotse mama. Ja ook op mezelf omdat ik mijn regie gepakt heb en hem heb laten zien dat ik zijn rustige rots in de branding ben.

Dit herken je wel als mama: je neemt op sommige momenten heel moedige beslissingen omdat je voor je kinderen het beste wilt. En dan komt de leeuwin in je naar boven. Als het moet brullend met haar tanden ontbloot maar op andere momenten als de rust en rots in de branding die nodig is.

Doordat je zo goed handelt in je mama-rol, is het vaak ook des te moeilijker om daar uit te stappen en te voelen wat jij als vrouw nou wil. Je bent de hartverbinding met jezelf even kwijt. Als je dat te lang

Waarin mag jij voor jezelf heel dapper de regie (meer) nemen? Met mijn nieuwe stappenplan vanuit hartverbinding de regie nemen, kun je hier antwoord op gaan geven. Je wordt naast supermama weer power vrouw.

Wil je meer weten over dit traject, laat het me weten in de reacties en we plannen een gratis kennismaking hartverbindingsessie.