Ik voel me alsof mijn kind een nacht heeft doorgeslapen.

Gistermorgen zat ik in de arbeidsvitaminen clubhouse room van Esther Foppen. Zij stelde de vraag hoe voel jij je? Om eerlijk te zijn moest ik even nadenken over die vraag. Ik zat voor het eerst die week met mijn kop thee rustig in de tuin, waar de zon al heerlijk tussen de bomen door scheen, volledig in rust. Maar goed dat zegt nog niet veel over hoe ik me voelde. Na een paar minuten stilte antwoordde ik: “ik voel me alsof mijn kind een nacht doorgeslapen heeft. Ken je dat gevoel dat je ergens blij bent doordat je een goeie nachtrust hebt gehad maar tegelijk even niet weet wie je bent en waar je bent?”
Esther antwoordde hard lachend: “ja dat is een bekend gevoel”.

Kun jij je dat gevoel nog herinneren?

Om heel eerlijk te zijn, mijn binkie was al sinds afgelopen zondag aan het spoken dus ik hoefde eigenlijk niet een oud gevoel te herleven of me proberen te herinneren. Met mijn mooie gevoelige zoontje gebeurd het bij tijd en wijlen dat hij zoveel prikkels heeft dat het zijn nachtrust compleet overhoop haalt. En dat zijn ook altijd de momenten dat ik me afvraag hoe ik dat in hemelsnaam vol heb gehouden toen hij een baby was. Maar goed ik dwaal even af van mijn verhaal.
Hoe ik me nou eigenlijk voelde, was me niet direct duidelijk. Verschillende emoties en gedachten rolden door mijn lijf en wisselde elkaar ongevraagd af. Dit zorgde ervoor dat ik het eigenlijk niet goed wist.

Herken jij dat?

Hoe voel je je? Het is eigenlijk een hele simpele vraag die we elkaar regelmatig stellen. En waarop bijna altijd het antwoord “goed” of “best” komt. En als je een single moeder spreekt, vaak gevolgd door “ja je weet hoe het gaat he, we gaan gewoon door (voor de kinderen)”.

Eigenlijk maakt dat antwoord me een beetje verdrietig. Want voelen hoe jij je voelt is de eerste stap waar ik je als klant mee help om weer in jouw eigen kracht te komen. Als je namelijk geen idee hebt hoe je voelt en of wat je voelt wel van jou is, ben je de controle kwijt. Je voelt niet wat belangrijk is, waar jij prioriteiten wilt stellen en bovenal kun je het idee hebben dat het veel slechter gaat omdat anderen vinden dat het bij jou niet gaat hoe het heurt.

Hoe voel jij je?

Voelen is cruciaal in het proces om met jezelf in contact te komen en te gaan handelen vanuit je eigen kracht. Dat betekent dat je ook door die shit heen mag. Nou ja eigenlijk moet maar je weet dat ik een hekel aan dat woord heb. Maar door die shit heen gaan is niet iets dat bovenaan jouw of mijn lijstje staat. Het betekent namelijk dat je echt naar je eigen gedrag moet (daar is het woord weer) gaan kijken om los te laten wat niet meer bij je hoort.

Zo heb ik de afgelopen weken door een hoop shit geploegd als het gaat over mijn samenwerking met mijn ex-partner en vooral hoe ik me daarbij voelde. Niet echt leuk maar wel noodzakelijk omdat ik aan het roer wil staan in mijn leven. Daarom is dit ook een onderdeel waar ik je mee help in mijn trajecten. En dat zorgde er voor dat ik me gisteren voelde alsof mijn kind een nacht heeft doorgeslapen. Een nieuw begin maar ik weet nog even niet hoe ik dat vorm ga geven. Maar ook dat komt wel. Voor nu geniet ik van het moment en de zon op mijn hoofd.

Hoe voel jij je? Wil je daar antwoord op krijgen, schrijf je dan direct in voor de single mam in control challenge. Daarin leer ik je door een aantal gemakkelijke stappen om te voelen hoe jij je voelt zodat je keuzes kunt maken en aan het roer komt te staan in jouw leven.