In with the new and out with the old

Ik ben gek op de december maand. De maand van lichtjes, magie en verbinding. En ik merk daardoor dat 1 januari voor mij een kleine desillusie is: “ineens zitten we in het nieuwe jaar” . In with the new and out with the old lukt mij nooit in een dag.
Ik gebruik de eerste week van januari altijd om langzaam mijn huis te ontdoen van de kerstsfeer. En de laatste dingen die ik nog af moest ronden in 2018 wat me niet meer gelukt is omdat ik het zo belangrijk vind om tijdens de feestdagen echt even offline niet te werken en vol in de verbinding te zijn met mijn geliefden.

Patroon

Ik herken dit patroon ook in mijn dagelijks leven. Iets nieuws moet bij mij altijd even pruttelen en soms moet ik er letterlijk even over sputteren voordat ik verandering door voer. Mijn vrienden en coaches zullen waarschijnlijk lachen als ze dit lezen. Zij weten als geen ander dat als mijn hoofd het overneemt, ik iemand ben die eerst tegengas geeft en nee roept. Maar zodra ik het in mijn hart voel, duik ik er vol in. Want als ik iets doe vanuit mijn hartekracht, doe ik het met volle passie.
Van hoofd-denken naar hart-weten is dus niet voor niets de missie van mijn bedrijf. Ik weet dat als jij iets echt wilt en dit diep van binnen voelt, dan kun je toveren.

Herken jij dit? Dat je in eerste instantie eerst beren op de weg ziet maar soms iets doet en dan zegt “ik kan het niet uitleggen, maar dit moet ik gewoon doen”.

Ik zie het in mijn coaching trajecten ook. De klanten die ik krijg hebben een sprong gemaakt door met mij een traject te starten. Daarna neemt hun hoofd het over en moet er even geprutteld en gesputterd worden. En dat mag. Dit biedt mij de kans om mijn klanten goed te leren kennen.

Leer jezelf kennen

En dat gesputter en gepruttel geeft jou ook de kans om jezelf echt te leren kennen. Jezelf diep in de spiegel aan te kijken en eerlijk te zien wat er is. Welke patronen, gedachten en belemmeringen heb je. Als die helder zijn, kun je in principe een fundering vanuit jouw hart gaan bouwen voor nieuw gedrag. Iets nieuws betekent namelijk niet dat je al het oude weggooit. Je veranderd de dingen die je niet meer helpen en versterkt de dingen die ervoor zorgen dat je de regie over jou leven neemt. Juist ook op de moeilijke momenten.

In with the new and out with the old. Wil jij in 2019 hiermee aan de slag check dan https://www.hartekracht.net/neem-de-regie/ of plan een gratis hartverbindingssessie door mij een mail te sturen.