I’ve got this 

Ik heb sinds mijn laatste blog het gevoel dat ik in een vacuüm zit. Dat blog (je kunt hem hier lezen) lag al een jaar op de plank, voordat ik het lef had om het te posten. En jeetje, wat kwamen er veel reacties op. Positieve en lieve berichten, maar ook privé berichten van vrouwen die de situatie herkende. En toen die ene reactie dat ik een leugenaar was. Notabene van iemand die helemaal niet weet wat er aan de hand is. Gevolgd door een oproep van mensen uit mijn verleden, aan hun ‘vrienden’ om mij bij Facebook te rapporteren en lastig te vallen via privé berichtjes.

Pijn

En dat doet pijn. Ja, ik weet wie het schrijft, ik weet dat ze helemaal niet weten wat er gebeurd is en hun eigen waarheid gemaakt hebben. Dat is namelijk wat er bij elk verhaal gebeurd. En toch raakt het me. En dat wil ik niet. Niet meer. Daarom stop ik dat gevoel diep van binnen weg.

Maar nu is dat gevoel al drie weken in mij aan het etteren. Want dat is wat er gebeurd als er iets naars gebeurd dat me raakt, en ik met mijn hoofd struisvogelpolitiek ga spelen. Dan ga ik net doen alsof het er niet is. Dan gaat zo’n emotie diep in me zitten etteren en creëert het een blokkade.

Herken je dat?

In mijn hoofd

Mijn hoofd draait op volle toeren. Ik bedenk allemaal argumenten waarom ik me hier echt niet meer aan hoef te storen. Ik bedenk me dat ik zoveel meer ben dan zij beweren. Maar gevoelsmatig maakt het me verdrietig en projecteer ik het op mezelf. Ik mopper tegen mijn businessbuddie en eind vorige week ook al tegen mijn coach over mijn vacuüm. Teveel inspiratie, teveel chaos in mijn hoofd, allemaal half afgeronde zaken. Ik loop er op vast. Wat de reden ook is, het maakt me boos dat ik er niets uit mijn handen komt. Maar de echte pijn, die wil ik eigenlijk zelf blijven ontkennen.

En na vanavond twee uur naar een leeg knipperend scherm te hebben gekeken, herinnerde ik me ineens een quote van mijn oude coach die op de koelkast hangt.

“Ik heb focus en visie op mijn innerlijke processen. Dat is hard werken en brengt mij heel veel verder” Yvette Tick .

Dan valt het kwartje. Dit is ook groeien. De regie nemen vanuit mijn hart. Toe geven dat het mij pijn doet. Voelen dat het pijn doet. Los van wat mijn hoofd ervan vindt. Het doet mij pijn omdat het mijn oude angst activeert. En ik dus al drie weken hiertegen aan het vechten ben met mijn hoofd. 

Maar is het wel mijn waarheid? Nee, maar ik heb er mijn waarheid van gemaakt de afgelopen weken. En me er weer klein door laten maken. Dat is wat er gebeurd als er een spook in mijn hoofd geactiveerd wordt. 

En op dat moment voel ik weer. Zak ik in mijn lijf en komt het eigenlijke verdriet.

Met tranen in mijn ogen wil ik ze twee dingen zeggen: “ik ben niet meer bang en ik vergeef jullie”.

Hoe is dat voor jou? Loop jij ook wel eens vast? stop jij moeilijke dingen ook wel eens diep weg, terwijl je weet dat je er eigenlijk mee aan de slag moet?