Slow down and take babysteps

De eerste maand van het jaar loopt alweer bijna ten einde. Ik hoor om me heen verschillende geluiden over voornemens die nu al niet lukken en gevoelens van falen die daarbij horen. De afgelopen week raakte dit soort berichten mij. Ze veroorzaakte een soort onrust van binnen, die ik in eerste instantie niet kon plaatsten. Elke keer als ik met mijn aandacht zakte, leekt het alsof ik een muurtje raak in mijn gevoel waar ik net niet overheen kan kijken.
Tot ik afgelopen weekend met een goeie vriendin in gesprek ben. Ik ben aan het ratelen over van alles door elkaar, zo werkt dat bij mij als mijn hoofd vol zit als ze me aankijkt en zegt:

“It’s oke to slow down and take babysteps.”

Als donderslag bij heldere hemel val ik stil. Dat is het .Ineens zie ik heel helder wat er gebeurd. Ik ben het jaar knallend vol energie geëindigd met grote dromen en doelstellingen voor 2019. En door persoonlijk gedoe de afgelopen weken en een kwakkelende gezondheid moest ik bewust een stapje langzamer lopen. Eigenlijk helemaal niet raar want als we naar de natuur kijken zitten we nog steeds midden in de winterslaap. Maar wij mensen hebben verzonnen dat je vanaf 1 januari moet knallen. En ik was met mijn hoofd aan het oordelen over mezelf en wat er niet goed ging en dat creëerde direct onrust in mijn systeem.

Voornemens en doelstellingen zijn een life style change, een nieuwe of andere manier van dingen aanpakken. En daar heb je tijd voor nodig om dat te integreren, gun jezelf die tijd ook.

“It’s oke to slow down and take babysteps.”

Hielp mij om mezelf weer te herpakken. Ik deel graag met je hoe ik dit gedaan heb:

1 wees dankbaar

Het is zo gemakkelijk om jezelf neer te knuppelen over wat er mis ging. Maar daarmee trek je jouw energietrilling direct naar beneden. Stop daar direct me zodra je beseft dat je dit doet. Daag jezelf uit om elke dag te beginnen met het opschrijven van 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid is een van de hoogste energietrillingen en helpt je om de dag vol positiviteit te starten.
En als je dan toch bezig bent met lijstjes vul deze aan met een tweede waarin je 5 dingen benoemt die super goed gaan.

2 blijf voelen

Als iets tegenzit, ben je snel geneigd om te stoppen met voelen. Je kruipt in je hoofd in de hoop dat je daar antwoorden vind. Maar juist door te stoppen met bewust voelen, ontstaat er een onrust in jouw hoofd en jouw systeem. Die onrust zorgt ervoor dat je door blijft rennen en voor je het weet bevind je je in een vicieuze cirkel. Neem gedurende de dag meerdere malen 10 minuten de tijd om naar binnen te gaan en te voelen. Steeds opnieuw van hoofd-denken naar hart-weten

3 durf prioriteiten te stellen

Juist op momenten dat het tegenzit, vertelt je hoofd dat je ook nog steeds die brief naar je oud tante moet schrijven, de spinnen rag uit de hoeken van de woonkamer moet verwijderen en natuurlijk de vriezer nog moet ontdooien. Zie je wel er gaat echt helemaal niets goed.
Op zo’n moment is het goed om een brain-dump te maken, zoals mijn coach dat zo mooi noemt. Zet een wekkertje op 15 minuten en schrijf onder elkaar alles op dat er in je hoofd spookt aan to-do-zaken. Neem na dit kwartier 5 minuten om uit deze lijst 3 zaken te kiezen die absoluut prioriteit hebben. En ga hiermee aan de slag.
Het voordeel hiervan is dat een korte to-do-lijst gemakkelijker is om te doen en je direct terugbrengt bij punt 1 dingen die goed gaan.

4 stel grenzen

Deze tip volgt bijna automatisch uit de vorige tip. Als jij je prioriteiten hebt gesteld en daar net fijn mee aan de slag bent gegaan komt natuurlijk altijd de buurvrouw even buurten om te vertellen dat haar kat ziek is. Het is zo gemakkelijk om mee te gaan in dit soort onverwachte spontane sociale gezelligheid. Doe het met mate. Dit kost je energie en leidt je af van jouw focus die prioriteiten die je af wil ronden.

5 luister naar wat je lichaam nodig heeft

Als laatste de belangrijkste: luister naar wat je lichaam nodig heeft. Ben je moe, ga rusten of vroeg naar bed met een boek. Kies bewust dingen die jou energie geven.

Hoe? Door rust in je hoofd te creëren. Dit doe je door steeds opnieuw met je aandacht te zakken van hoofd-denken naar hart-weten. Dat klinkt zo gemakkelijk maar ik weet als geen ander dat dit best moeilijk is daarom heb ik 3 gratis video’s gemaakt met mijn favoriete oefeningen om meer rust in je hoofd te krijgen. Dit is de link: https://www.hartekracht.net/rust-in-je-hoofd/

Denk jij na het lezen van deze tips, ik red dit niet alleen. Reageer dan hieronder met HART. Dan kijk ik in een gratis hartverbindingssessie met je mee naar passende oplossingen.