Soms moet ik niet willen rennen

16.45 uur gisteren “mama”, hij schuifelt met zijn hoofdje naar beneden naar me toe. “ik heb een ongelukje gehad”. Ik beet op mijn tong toen ik zag dat hij in zijn broek gepoept had. Niet nu, terwijl ik over een kwartier een belangrijk telefoontje van mijn coach krijg, vliegt er door mijn hoofd. Een telefoontje waar mijn leven van afhing zo belangrijk. Nou ja zo voelde het in ieder geval al het hele weekend.

In mezelf mopperend liep ik met mijn zoontje naar boven en zette hem onder de douche, angstvallig mijn telefoon continu in de gaten houdend.

top coach

17.07 uur belde ze eindelijk. “geef me een minuut dan laat ik mijn zoontje even een filmpje kijken” zeg ik terwijl ik opneem. Ze vroeg nog of we alvast in het engels konden praten om direct te starten. Ja zo’n topper is mijn coach. Ze maakt elke minuut die je met haar doorbrengt het waard en geeft je zoveel tips en aanwijzingen. Man wat wil ik graag met haar verder. Wat wil ik graag verder in de hoogste versnelling verder. Mijn hoofd produceert 100 redenen om dit te moeten doen per seconde. En daarnaast loopt mijn hoofd ook over van inspiratie hoe mijn bedrijf eruit moet zien, wat ik wil doen, welke trainingen ik voor mijn klanten heb.

Met een bonzend hoofd maan ik mijn zoontje om snel naar beneden te gaan. En dan valt het kwartje. Die hoofdpijn, alweer. En daarmee de tranen. Hoe graag mijn hoofd het ook wil, ik kan niet nog harder gaan rennen, dan ren ik mijn eigen leven voorbij en ben ik compleet uit verbinding met mezelf en mijn hart. Als dat gebeurd, is het net een sneeuwbal: ik wordt een moppermama, ben continu vermoeid en krijg allerlei lichamelijke klachten.

Wat als ik iets mis….

Herken je dat? De paniek om iets te missen waardoor je nog harder gaat werken? Ben jij je er bewust van dat je daarmee ook de verbinding met je hart verder sluit?

Ik stap zelfs af en toe nog in die valkuil. Dat is mijn onbegrensde enthousiasme. Maar dankzij mijn stappenplan weet ik hoe belangrijk het is om regelmatig stil te staan bij wat er echt is. Niet in jouw hoofd maar wat je voelt, in je hart en je lijf.

Daar zit de richting aanwijzing en die heb je nodig om geen slaaf van je eigen leven te worden maar de regie te nemen. En soms, soms moet je dan net als ik een moeilijke beslissing nemen. De keuze om te stoppen met rennen om vooruit te komen maar je pas aan te passen aan de omstandigheden. En zo kom je ook waar je wilt zijn, alleen zonder kleerscheuren en op te geven.

Luister naar jezelf

Wil jij ook even een dag stilstaan bij wat er echt is? Kom dan zaterdag 29 september naar de hartverbindingdag. In een kleine groep gaan we voelen wat er echt speelt en wat jij nu nodig hebt om direct meer rust te krijgen in jouw hoofd en je dromen te verduidelijken.

Meld je aan via de link: https://www.facebook.com/events/268665353686850/