5 tips om te blijven staan in de energetische storm

Ben jij de laatste weken ook zo moe? Alsof er constant een last van tientallen kilo’s op je rug meereist. Heb je hoofdpijn, moeite met focussen, vlieg je door emoties alle kanten op en stromen de tranen regelmatig over je wangen? Dan sta jij midden in de storm die bij deze energetische periode, waar we op dit moment in zitten, hoort. Er is een leeuwenpoort geopend, planeten draaien retrogade en als ik dan ga kijken naar de Tzolkin kalender naderen we de laatste levenspaden voordat we in het midden van de kalender aankomen. Deze levenspaden zitten vol GAP of portaaldagen. Die dagen die ons belangrijke boodschappen en shifts doorgeven omdat de sluiers tussen de werelden dunner zijn. Waarna we 20 dagen volledig afgestemd in het NU verblijven in het midden van de kalender. (hier lees je meer over wat GAP dagen betekenen)

Geen wonder als de energie zo sterk is dat je lichaam uit balans raakt. Alles word opnieuw gepositioneerd waarbij je uitgedaagd wordt om jezelf volledig te omarmen en vanuit jouw hartekracht te gaan doen waarvoor jij hier op aarde bent. Maar om dit te kunnen doen, zul je door de storm heen moeten want haar ontwijken is geen optie meer. Deze storm ruimt alle overbodige ballast in jouw leven op. Maar kijk uit dit gebeurd niet altijd zachtzinnig.

Om dit aan te kunnen, is het belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt. Daarom deel ik je mijn vijf tips om te blijven staan in de storm.

1 Haal diep adem

Ik herken het bij mezelf. Als er iets spannends gebeurd, schiet mijn ademhaling soms ongemerkt naar boven in mijn lijf. Door oppervlakkig en snel adem te halen verklein je jouw zuurstof opname. Dit vergroot de vermoeidheid in je lichaam. Door met je ademhaling naar je buik te zakken, zul je merken dat je aandacht ook zakt en je bijna direct rust ervaart. Hierdoor krijg je weer focus en overzicht op de situatie waardoor je kunt handelen. Als je het moeilijk vindt om met je ademhaling te zakken, leg dan je handen op je KI punt, net onder je navel en visualiseer dat je naar je handen toe ademt.

2 vraag jezelf af van wie is deze storm?

In deze turbulente tijd ben jij niet de enige die een storm ervaart. Maar ook de mensen om jouw heen. Ik zie het bij mijn grootste spiegel, mijn zoontje. Zo klein als hij is, is hij al super gevoelig maar nog niet zo getraind om zich af te schermen. Hierdoor ervaart hij niet alleen zijn eigen stormgevoelens maar neemt hij ook die van anderen over. Dan stormt hij terwijl alles dat hij voelt niet van hem is. Ook wij als volwassen doen dit vaak heel ongemerkt. Dus als je de storm van emoties en gedachten over je heen krijgt. Zak dan met de oefening zoals bij tip 2 omschreven uit je hoofd naar je hart en stel jezelf de vraag: van wie is deze storm? Is het antwoord niet van jezelf, laat dan direct los. Dit hoef jij niet op te lossen. Geef in liefde terug aan de ander wat van haar is.

3 Wees lief voor jezelf

Als je emoties alle kanten opvliegen en je ego alle ruimte pakt om je naar beneden te trekken, is het zo gemakkelijk om jezelf te veroordelen. Het is zo gemakkelijk om boos op jezelf te worden bij de gedachten “Waarom lukt dit nog steeds niet” of “waarom doe ik dit nog steeds”. Maar je bereikt er juist het tegenovergestelde mee: de storm zal hierdoor alleen maar aantrekken. Als je uit de storm wilt, is het goed om de luwte op te zoeken door met liefde en compassie naar jouw eigen proces te kijken. En doe dit niet alleen voor jezelf maar ook voor het proces van de ander. Want iedereen loopt zijn eigen pad, in haar eigen tempo.

4 Ga elke dag naar buiten

Ik schreef het ook al in mijn vorige blog over je ZomerZengevoel behouden (lees het blog hier helemaal). Het is belangrijk om dagelijks naar buiten te gaan. Door buiten te zijn krijg je veel frisse lucht wat goed is voor de aanmaak van vitamine D,  hierdoor gaan je hersens beter werken wat je creatiever maakt en stress verlaagt. Daar wordt je gelukkiger van en dan maakt je lichaam weer dopamine aan, het gelukshormoon dat energetisch voor een hoge trilling zorgt. Daarnaast is buiten zijn de simpelste manier om te aarden en zo alle spanning van je af te laten glijden. Door elke dag naar buiten te gaan, hou je jouw energieniveau op peil.

5 neem elke dag de tijd om naar je hart te luisteren door met jouw energie te zakken

Als het stormt in je of om je heen, krijgt jouw ego alle kans op daar op in te spelen. Je schiet in je hoofd, er komen allerlei gedachten en gedachten patronen naar voren en voor je het weet ben je een uur verder met piekeren over iets dat misschien ooit een keer kan gaan gebeuren. Geef je hoofd en daarmee je ego niet die ruimte. Zorg dat je dagelijks met je energie zakt van je hoofd-denken naar je hart-weten. De plek waar je eigenlijk alles al weet en direct verbinding maakt met het universum. Hierdoor zakt jouw energie en sta je open voor alle signalen die het universum je geeft.

Om je niet door de storm omver te laten blazen  is het dus belangrijk om naar je hart te blijven luisteren. Daarvoor heb ik filmserie gemaakt met mijn favoriete oefeningen om direct meer rust in je hoofd te ervaren. (als je hem nog niet kent, kun je hem hier gratis downloaden). Al bijna 100 mensen gebruiken de oefeningen sinds ik ze in juni  van dit jaar gelanceerd heb en zijn er super enthousiast over. Daarom kan ik nu heel trots vertellen dat er een vervolgserie is, welke je hier kunt vinden. 10 extra oefeningen waardoor je jouw eigen serie kunt creëren om te zakken van hoofd-denken naar hart-weten.