Supermom

Begin zomer 2015 toen de vader van mijn zoontje ons net verlaten had, probeerde ik heel dapper mijn leven op te pakken.

Ik had het gevoel dat mijn leven een grote jungle was waarin ik probeerde te blijven staan. Routines bedacht met mijn hoofd waren hetgeen dat mij op de been hield.

Toen kwam het eerste feestje als single mom. Ohhh wat zag ik daar vreselijk tegenop. Ik was bang voor vragen, ongezouten meningen en vooral bang voor mijn eigen schuldgevoel “wat zullen ze wel niet van mij vinden zo helemaal alleen met een kind”.

De uitnodiging voor dit kinderfeestje was heel duidelijk: thema superhelden: kom verkleed als jouw favoriete superheld.

Dat was het moment dat de tranen over mijn wangen liepen. Er was geen superheld, die ik kon bedenken die kon tippen aan de superkrachten die ik nodig had.

Mijn eigen heldenprofiel

Daarom heb ik toen mijn eigen superheld gecreëerd: superMoM. Een vrouw met een gigantisch hart die nergens bang voor is, altijd een oplossing kan bedenken, haar mannetje staat en tegelijk een zachte vrouw durft te zijn en blaakt van de pipi-langkous-mentaliteit.

Toen ik het shirt aantrok, voelde ik me ook echt een superheld. Ik voelde in mijn hart wat ik al die weken met mijn hoofd probeerde te bereiken: kracht en vertrouwen.

Ik heb het feestje overleeft. En sindsdien elke keer als ik iets nieuws of moeilijks doe trek ik mijn superMoM shirt aan.

Zo ook vandaag toen ik begon aan de klus om het boeibord van mijn woning te vervangen. Het shirt geeft mij superkracht en brengt het kind in me naar boven. De hele dag heb ik zwetend en zingend op het dak gestaan.

Nu zit ik tevreden en moe op de bank en bedacht ik me dat dit shirt me echt al heel ver gebracht heeft de afgelopen jaren.

En jij?

Heb jij ook een superhelden-modus en wat doe jij om je een superheld te voelen als iets spannend of moeilijk is? Laat het me weten in de comments.

Vind je dit nou moeilijk of heb jij geen idee wat jouw superhelden-modus is, tijdens het coach traject vanuit hartverbinding de regie pakken, ga ik samen met jou op zoek naar jouw super-helden-modus.  Reageer hieronder en dan maken we een gratis kennismakingsafspraak.