Wat is jouw verhaal?

Mijn zoontje is ziek

Met gloeiend rode wangen ligt hij in bed. Ik aai hem over zijn bol totdat hij langzaam weer in slaap valt.

Dit is waarom ik ondernemer ben geworden. Om er te kunnen zijn voor de mensen waar ik van hou doordat ik mijn eigen agenda kan plannen. Dit was heel lang ook de reden waarom ik geen ondernemer wilde worden.

Ondernemers

Mijn ouders zijn ondernemer net als de meeste ooms en tantes van mij. Het eerste dat ik leerde was dat een ondernemer altijd druk is en nooit tijd heeft. En dat je op zondag muisstil moet zijn want dan rust de ondernemer. Hij moet zich mentaal voorbereiden op de nieuwe werkweek vol lange dagen. Als ondernemer moet je offers maken: op vakantie gaan bijvoorbeeld kan niet als de klant iets van je verwacht.

Het maakte mij als klein meisje verdrietig. Alsof mijn leven draaide om het werk van mijn ouders. En er werd verwacht dat ik dit begreep: dat die klant die ik niet kende belangrijker was als ik en mijn ouders schitterde door afwezigheid.

Oud verhaal

Mijn overtuiging was dat je als ondernemer alles moest laten voor je bedrijf en er niet voor je geliefden kan zijn. Een oud verhaal. Maar is het nog waar?

Dat is wat ik mijn coachees ook regelmatig vraag als ze vertellen waarom iets niet kan. Is het waar? Of is het een oud verhaal.

En als het een oud verhaal is, kun je hier en nu beslissen dat je het anders gaat doen. Zo simpel is het.

ik leef niet meer naar de regels van oude verhalen. Ik schrijf elke dag opnieuw mijn eigen verhaal. Dat is niet altijd even gemakkelijk maar het zorgt ervoor dat ik de regie heb over mijn leven en niet meer mijn oude verhalen.

Daarom werk ik vandaag alleen online. Zodat ik naast ondernemer ook mama kan zijn van een ziek jongetje.

Mijn vrijheid, mijn nieuwe verhaal, mijn regie.

Welk oud verhaal zou jij aan willen pakken?

Vertel je het mij hieronder. Ik geef onder de reacties 3 gratis hartverbindingssessie weg. In een Skype consult van 20 minuten kijk ik met jou mee en geef je direct tips om je nieuwe verhaal te gaan leven.