Coaching

Ik heb bij Hartekracht de Reiki I en Reiki II opleiding gevolgd. Ik heb deze opleidingen als erg praktisch ervaren waarbij Eline geen onnodige theorie bespreekt. Eline onderwijst geen Reiki, maar IS Reiki. Ze staat met beide benen op de grond en vertoont natuurlijk gedrag. Ik heb gelijkwaardigheid ervaren wat erg plezierig doet leren.  Ze weet flexibel Reiki in andere behandelmethoden te integreren, waardoor 1 + 1 drie wordt. Door dat ze zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, is ze een voorbeeld wat erg stimulerend werkt. Ze is gewoon een lekker spontaan en plezierig mens. Er wordt zelfwerkzaamheid gevraagd tussen de sessies waardoor de geleerde materie blijft leven. Deze aanpak dwong mij om ook met mezelf aan de slag te gaan. De inwijdingen zijn zorgvuldig opgebouwde explosies van vrijkomende energie. De opleidingen hebben mijn zelfvertrouwen aanmerkelijk vergroot. Ik kan nu met meerdere behandelwijzen integraal werken, wat mijn effectiviteit verhoogt. Door de opleidingen bij Eline van Hartekracht is mijn plezier in het behandelen behoorlijk doen toegenomen.

Coen

Mooi hoe jij het elke keer weer verwoord. En het is zo waar! Toen ik aankondigde dat ik wil fotograferen was iedereen verbaasd. Dag dag goede baan en gaan voor wat ik wil en daarbij mag jij mij helpen 🤗🙏🏼

Het zaadje van wat ik echt wil zat er altijd al. Door jou heeft het water gekregen en is het gaan groeien en groeien en groeien. Ik wist het ineens zo zeker en ben het gaan doen! Toen ik aankondigde dat ik wil fotograferen was iedereen verbaasd. Dag dag goede baan en gaan voor wat ik wil en daarbij heb jij mij geholpen.

Gisou

Vanavond had ik weer een fijn coachings gesprek met Eline. We hebben fijn gepraat over de flow waar ik in zit en de plannen die ik aan het uitwerken ben. Bij Eline heb ik ook de cursus voor reiki 1 en 2 gedaan. Een van de opdrachten voor reiki 2 was haar op een afgesproken moment een afstandsbehandeling geven en er een ontvangen. Een beetje spannend was dat wel maar ik ben vol vertrouwen aan de slag gegaan. En wat was dat een mooie ervaring! Trots op mezelf! Door de begeleiding van Eline groeit mijn zelfvertrouwen steeds meer #positieveflow #stillgotthefeeling 💖

Janine

Wat is het fijn dat ik jou ontmoet heb. Ik heb mezelf gevonden, mag volledig mezelf zijn en mijn pad wandelen. En wat heb ik veel van je geleerd na het coaching traject in de Reiki 1, 2 en master cursus. Echt fantastisch de reis die ik gemaakt heb en hij is gewoon nog niet klaar! Dankjewel dat je er nog altijd zo voor mij bent!

Floortje

“Toen ik tijdens de eerste hartverbindingssessie er achter kwam dat ik letterlijk naast mijn hart stond, brak ik. Daarna heb ik mijn stinkende best gedaan met behulp van Eline om weer terug te komen in mijn hart. Het opende erna vele wegen. Ik bgn zo dankbaar dat jij me tijdens het coachingtraject begeleidt hebt. Er is nu zoveel rust. Dankjewel Eline

Natasja

Soms is het fijn om even een spiegel voor te krijgen, de confrontatie met jezelf aan te gaan. Je er bewust van zijn waarom je de dingen doet zoals je ze doet, je focus erbij houden waar je heen wilt. Herontdekking van jezelf, je eigen krachten worden benadrukt waardoor deze in een positief daglicht komen te staan. Eline benaderd je Maya levenspad vanuit een open en warme houding die ruimte toelaat om te zijn wie je bent.

Daisy

Eline, het was zeer leerzaam en leuk jou ontmoet te hebben. Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn coachingtraject bij jou, daarin is zoveel veranderd.

Jorien

“ik heb zoveel aan jouw gesprek gehad. De tips waren heel praktisch en hebben mij geholpen om weer in mezelf te gaan geloven. Ik heb de kracht allang in mij. Hierdoor sta ik nu sterker in mijn schoenen en laat ik dingen me minder raken.”

Danique

Ik heb, tijdens een coachingssessie, met Eline gesproken over personen uit mijn omgeving die steeds al hun problemen aan mij vertelde, waardoor ik me leeg gezogen voelde. Eline leerde mij de visualisatie oefening van het gouden ei. Als ik nu met negatieve informatie wordt bekogelt door mijn omgeving stel ik me vaak mijn ei voor…waar ik in zit met een goud laagje om me heen waar geen negatieve energie doorheen kan. Ik zit in het ei met mijn positieve gedachten goed zoals ik ben, dit beschermt mij. Voorheen wist ik hier niet mee om te gaan en ging vaak mee in de sleur van mijn omgeving vol negativiteit. Ik wilde zelfs niet meer graag afspreken met bekenden. Maar nu dankzij deze oefening heb ik een makkelijke wijze gevonden om me af te sluiten voor deze negativiteit…ik luister nog wel maar loop er niet meer me rond.

Daarnaast had ik al dagen last van mijn buik en zat niet lekker in mijn vel. Ik ben naar de huisarts geweest, haar advies was een antibiotica kuurtje. Toen ik Eline dit vertelde , wilde ze me graag een Reikibehandeling geven naast mijn antibiotica. Na haar eerste behandeling bij mij voelde ik me al een stuk beter….ongelofelijk maar waar! De dagen erna zou Eline me op afstand blijven behandelen. Om eerlijk te zijn geloofde ik absoluut niet dat het zou helpen omdat ik Reiki ook niet echt kende. Maar nu ben ik ervan overtuigd dat het zeker werkt. Nogmaals Eline bedankt. 

 

Amira

Ik kwam bij Eline voor een coachingssessie met vragen over mijn werk. Hoe wil ik verder met mijn werk? Had wel ideeën wat ik zou willen maar het zweefde maar ergens in m’n hoofd. Eline heeft met mij een visualisatie oefening gedaan. Hiermee kreeg ik een duidelijker beeld wat voor mij belangrijk was voor dat jaar om mijn doel te bereiken. Ik heb inmiddels al stappen ondernomen en met resultaat. Ook hoe Eline het gedaan heeft. Bij mij thuis ( dat is vertrouwd ) en ze nam er rustig de tijd voor. Bedankt, Eline.

Ans

Toen ik vorig jaar letterlijk stil kwam te staan door knieklachten kwam ik voor het eerst voor Reiki bij Eline terecht. Dat was meteen een bijzondere ervaring. Tijdens de eerste behandeling wist zij de essentie van de blokkade al te benoemen: “Je hebt iets op je hart wat eruit moet, dat is belangrijk voor je”. Ik was al een tijdje bezig met een zoektocht naar ander werk waarin ik beter uit de verf zou komen maar ook daarin was ik flink vastgelopen. Toen mijn knieklachten over waren ben ik daarom ook voor een persoonlijk coachingsgesprek naar Eline gegaan. Aan de hand van mijn Tzolkinprofiel reikte zij mij echte eyeopeners aan. Sindsdien is er veel in beweging gekomen en is de zoektocht een ont-dekkingsreis geworden waar ik meer en meer plezier in krijg. Dank je wel Eline, ook voor de hartverwarmende manier waarop je dit alles doet!

Jeannette

“Ik vind het zo goed dat je er bent. Dat er iemand is die je helpt met mails en communicatie.  Alle dank voor jouw informatie en tips van vanmorgen”.

Maaike R

Je bent een powervrouw! Bedankt voor wat je doet! 

Anienne

Lieve Eline, het was super fijn om met jou te praten. “Helaas” ben je ervaringsdeskundige. Maar daardoor begrijp je wel precies mijn situatie en dat is fijn. dank voor deze tips over telefooncontact met je kind bij de andere ouder.. Ik mag vandaag namelijk ook bellen!

Saskia de B

Begeleiding met de Maya Tzolkin kalender

Ik kwam de volgende tekst tegen en die me aan Eline doet denken na het volgen van een workshop over de Tzolkin kalender en verschillende Reiki afstandbehandelingen:
“A wizard can turn fear into joy, frustration into fulfillment.
A wizard can turn the time-bound into the timeless.
A wizard can carry you beyond limitations into the boundless”
Uit: “The way of the wizard. Twenty spiritual lessons for creating the life you want” van Deepak Chopra

Liefs! Mirjam

Mirjam

Ik ontmoette Eline bij een bijeenkomst van het Trainer Coachcafe. Ik had tijdens een van de oefeningen aangegeven pijn in mijn rechterbeen te ervaren, welke ik al langer heb. Na afloop raakten Eline en ik in gesprek over de Maya Tzolkin kalender. Zij vertelde mij dat elk gewricht volgens de Tzolkin staat voor een creatiekracht en dat pijn of een blokkade in een gewricht ook een boodschap van je lichaam kan zijn. De dag erna heeft ze mij via de mail gecoacht op de boodschap achter de pijn in mijn rechterbeen. De informatie die ze mij gaf, bood absoluut herkenning en heeft mijn nieuwsgierigheid voor de Tzolkin gewekt. Ik ben mij bewust geworden van de boodschap achter de pijn en realiseerde me dat ik deze boodschap jarenlang heb onderdrukt. Ik heb het nu toe kunnen laten met het besef dat het er mag zijn en daarmee heb ik deze blokkade opgeheven. Dankjewel daarvoor!

Elisabeth

Wat ontzettend leuk! Omdat Eline al ruim 400(!) volgers heeft op de facebookpagina van Hartekracht heeft ze onder haar volgers een coachingssessie met behulp van de Tzolkin kalender verloot. Ik was de gelukkige die heeft gewonnen en dit mocht beleven! Eline heeft me meegenomen in de wondere wereld van de Tzolkin kalender, en wat een feest van herkenning was dat. Deze sessie heeft me geholpen om beter begrip te krijgen hoe ik omga met bepaalde situaties. Zoals een blauwe storm betaamt gaat het er in mijn leven soms wat stormachtig aan toe. Het is niet zo dat ik dit beter onder controle heb, maar ik heb meer compassie voor mezelf, herken eerder bepaalde reacties bij mezelf. Ik ben me nu bewuster van een aantal zaken en ben druk aan het werk om zelf meer in het oog van de storm te komen……..minder turbulentie dus 😉 Met kleine stapjes gaat dit iedere keer weer een beetje beter.
Ook het volgen van haar blog op facebook is erg leuk en zeker een aanrader. Het geeft me iedere dag inspiratie.
Dank je wel lieve Eline voor dit mooie cadeau!

Sacha

Eline weet goed waar ze het over heeft als het om de Maya Tzolkin kalender gaat, ze kan er heel enthousiast en geïnspireerd over vertellen. Een persoonlijk blauwdrukprofiel van Eline is een mooie manier om meer inzicht te krijgen in jezelf en hoe je in het leven staat. Het is ook een heel leuk cadeau om aan iemand anders te geven.

Marijke

Een paar weken geleden ben ik bij Eline geweest voor een Reikibehandeling die ik als zeer prettig en intens ervaren heb. Voor mijn gevoel was het alsof ik haar al heel lang kende. Bij het gesprek vooraf hoorde ik van haar dat ze ook de tekst bij Tzolkin Hartekracht op facebook schrijft. Dat is het eerste dat ik lees als ik mijn laptop aanzet. Altijd orgineel leerzaam en interressant (klopt heel vaak bij mij). Toen er via Hartekracht ook workshops werden georganiseerd zoals ‘Staan in je kracht’ en ‘Jouw Levenspad’ op basis van de Tzolkin Mayakalender werd ik nieuwsgierig en heb me voor beide workshops opgegeven om te kijken wat het inhoud en hoe dat in zijn werk gaat.
Inmiddels heb ik afgelopen zaterdag de eerste workshop gedaan bij Eline. IETS HEEL BIJZONDERS!! niet gedacht dat er zoveel krachten in zitten. Zoveel herkenning, aarding, het klopte allemaal. Niet gedacht dat dat zo kon!!!! Het was echt de moeite waard een echte aanrader om het ook eens te doen!! Bedankt Eline.

Fred

Lieve Eline, Ik vond het een inspirerende energieke workshop ‘Tzolkin Jouw levenspad’. De praktijkruimte is prettig en sfeervol. Het ontvangst was hartelijk, enthousiast met hele goede en positieve energie. Ik wist niet wat ik moest verwachten omdat ik met een vriendin meeging en mij verder niet had verdiept in deze materie. Dus het verhaal van de Maya kalender kwam goed binnen en dat kwam mede door de prettige en heldere uitleg van Eline. Fijn ook dat je voor iedereen een levenspad hebt gemaakt en dat we deze door jou uitleg zelf nu kunnen lezen en een gedeelte maken. Een mooie aanvulling op mijn levensweg, bedankt en ik ga je zeker weer ontmoeten

Patricia

Bedankt voor je mooie Tzolkin reading. Bijzonder wat je doet met je kaarten en kalender. Jouw praktijk is mooi en het is een fijne plek.

Ingrid

Na mijn Tzolkin dag voelde ik me veel meer geaard en stevig. Zo mooi dat ik mijn overtuiging kon loslaten en kon voelen en handelen zoals ik vanuit mijn hart wilde. Mijn gesprek ging goed. Ik kon mezelf en mijn wensen krachtig neerzetten vanuit mijn waarden. Mijn aanbod werd niet 1 op 1 geaccepteerd, toch kon ik bij mijn wensen blijven en vanuit dat wat echt belangrijk is voor mij meebewegen. Inmiddels zijn we eruit en ronden we de formele zaken af. Ik kan dit in 2017 loslaten en ga 2018 in met de wetenschap dat ik vanaf januari aan mijn bedrijf ga werken en mijn hart ga volgen. Het stroomt weer. Gisteren tijdens mijn opleidingsdag stond ik daar mijn verhaal te vertellen, wat ik heb te brengen en voor het eerst stond ik stevig en voelde ik het zelf ook. Jij & de Tzolkin hebben veel in gang gezet en aangeraakt. Dankbaar ben ik.

Judith van A

Reiki en energetische behandelingen

ik heb Eline een workshop van hoofd denken naar hart weten gewonnen. Eline heeft toen mijn hart weer zachter laten voelen en me verder geholpen op mijn pad. Ik heb haar vanaf de zijlijn bewonderd in haar eigen sprongen! (Dat zij geen stapjes meer 😜) in de politiek en het opkomen voor o.a. de alleenstaande moeders.

 Een aantal jaar later ben ik bij Eline de Reiki cursussen gaan volgen. De reden dat ik koos voor Eline als Reiki Teacher is dat Super dat zij zowel praktisch maar vooral intuïtief werkt (regelmatig gooide ze het programma om omdat er iets anders nodig was ;-)) Daar reed ik iedere keer graag voor naar Arnhem. Ik ben dankbaar voor deze mooie reis waarbij ik mezelf nu Reiki Master mag noemen!

Susanne K

Samen met mijn beste vriendin en goeie vriend ben ik de reiki 1 cursus in gegaan. Met als hoofd doel rust in mijzelf vinden.
Door dingen die er in het verleden gebeurd zijn, heb ik het gevoel gehad dat ik gefaald heb. Dit gevoel had ik diep van binnen weg gestopt om toch door te kunnen gaan met het leven. Dit als intro voor mijn ervaring op de cursus.
Wat reiki 1 mij gebracht heeft is de innerlijke rust in mezelf en het vermogen mezelf te kunnen behandelen als alles niet helemaal lekker loopt.
Over drie maanden gaan we weer samen Reiki 2 cursus in, wat een bijzondere ervaring om dit met twee mensen die me dierbaar zijn door te maken.
Eline bedankt voor me de kans geven om hiermee kennis te maken en te leren.

Marja

Ik ervaar de Reikiverdiepingsdagen als zeer leerzaam en verwarmend. Voor mensen die geïnteresseerd zijn om een Reiki cursus te gaan volgen, ik kan jullie Eline van harte aanbevelen. Er volgt op een Reiki cursusdag duidelijke uitleg en er is respect voor iedereen. De kosten van de Reiki cursus zijn goed in verhouding met het aangeboden programma. Ik heb bij Eline de Reiki 1 en 2 graad gevolgd en heb nu nog regelmatig verdiepingsdagen waar we een gekozen onderwerp behandelen.

Joke

Kort na mijn bevalling werd ik ziek en moest in het ziekenhuis verblijven. Doordat de oorzaak onbekend was, de koorts ondanks de antibiotica niet zakte, veroorzaakte dit veel stress en angst.
Eline vertelde mij dat ik rode sokken aan moest trekken en eraan moest denken hoe die mijn energie via mijn voeten naar de aarde trekken en heeft mij energie gegeven via een afstandsbehandeling. Ik heb daar veel baat bij gehad. Niet alleen werd ik veel rustiger en kreeg ik meer vertrouwen ook vond men daarna snel de oorzaak, toeval of niet…. ik heb het als iets positiefs en prettig ervaren.

Rian

Ik ben nu een paar dagen bezig met de online reiki zelfbehandeling filmpjes die ik gewonnen heb, en kan het iedereen aanraden. In het begin gebeurde er niet veel. Maar al snel merkte ik wel verandering. In mijzelf en ook in mijn omgeving. Ik ben rustiger aan het worden. Ben soms ineens moe. En rust dan gewoon lekker uit. Ik ben een single mom, en dat valt niet altijd mee. Maar ik merk nu dat ik anders en beter reageer op mijn dochtertje. In het begin wilde ik Sarah steeds mee laten doen. Nou…dat werkt dus niet bij een meisje van 9!!😂 Dus zei ik maar niets meer. Het grappige is dat ze toen wel soms mee wilde doen. Heerlijk om dit samen met haar te doen. Gisteravond voor het slapen wilde ze weer mee doen. En Sarah zag kleuren tijdens de oefeningen. Ik ben best een leek op dat vlak, dus ging het later googelen. Ik was verrast wat ik toen las! De kleuren die zij zag waren de kleuren die bij de chakra’s hoorde die ze aan het behandelen was! Ik raad iedere moeder en/of vader aan om dit samen met je kind te gaan doen! Ik ga er zeker mee door…”

Veronique

Het was echt super om deze energiek, liefdevolle, toegewijde ondernemer te ontmoeten in haar prachtige werkplek!
Mijn geboortezegel (Blauwe Nacht) volgens de Tzolkin kalender lag op de grond uitgespreid. Eline vroeg me in het midden te gaan staan en we bespraken op deze manier alle facetten, kenmerken, uitdagingen, kwaliteiten en herkenningspunten van de vijf onderdelen.
Daarna keken we naar mijn Levenspad (Witte Wind).

Het was heel gaaf om te ervaren hoe mijn eigen inzichten van de afgelopen jaren, bepaalde typische eigenschappen en de transformatie waarin ik zit, helemaal aanwezig waren in mijn Geboortezegel. Zo herkenbaar. Zo fijn om te weten dat sommige dingen sterk in mij zitten om een reden, dat ik er best mee mag blijven worstelen maar dat dat juist de bedoeling is, dat ik helemaal niks hoef ‘op te lossen’ of te veranderen.. dat juist mijn kracht zo bedoeld is..

DANK

Eef

Ik had geen eerdere ervaring met reiki. Ik wist daardoor niet goed wat ik ervan kon verwachten en wat het met me zou doen. Zittend op een stoel midden in de kamer met uitzicht op het raam laat ik het allemaal over me heen komen. Tijdens de behandeling voel ik een druk die ik niet wist dat hij daar was van mij afglijden en merk ik dat ik steeds rustiger en ontspannender wordt. De tijd staat even stil en ik ben een met het moment. Daarvoor bedankt Eline!

Sandra

De eerste keer dat ik een afstandsbehandeling Reiki kreeg was van Eline. We hadden van te voren een tijdstip afgesproken. Ik was in die periode nogal gespannen en mezelf echt helemaal ontspannen was al tijden niet gelukt. Ik lag op de slaapkamer op mijn eigen bed te luisteren naar de vogels in de tuin. Tijdens de behandeling voelde ik prikkels en tintelingen door mijn lichaam gaan. Ook voelde ik warmtegolven die er uiteindelijk voor zorgde dat ik helemaal ontspande en bijna in slaap viel. Heerlijk! Na afloop belde Eline om samen de behandeling te evalueren. Bijzonder om van haar te horen wat zij voelde tijdens de uitvoering van de behandeling en dat er dus op energievlak een connectie tussen ons was. Erg fijn ook dat een deel van deze totale ontspanning in de dagen na de behandeling door werkte!

Marieke M

Mijn eerste ervaring met een reikibehandeling was in de moestuin van Eline, lekker ontspannen in de zon. Later ben ik teruggegaan voor behandeling van een schouderblessure. Naast verlichting van pijnlijke spieren en gewrichten hadden de reikibehandelingen nog extra effecten. ik werd er heerlijk ontspannen van. Bij een van de behandelingen kwamen er zelfs een oude gevoelens boven, toen Eline mij bij mijn nieren behandelde met haar handen. Ze vertelde me later dat de nieren o.a. verdriet opslaan en ik kon merken dat ze dat in beweging had gezet om de oude gevoelens af te voeren.

Een aantal jaar later voelde ik dat ik hier meer mee wilde. Nu heb ik bij Eline de Reiki 1 graad behaald en kan ik mezelf en anderen behandelen. 

Astrid

Al enige tijd had ik last van mijn linkerschouder. De pijn straalde uit naar mijn rug en nek, en dat belemmerde me in eigenlijk alles wat ik deed. Eline heeft me geholpen door Reiki en dat merkte ik doordat mijn spieren warm werden, de pijn verminderde en ik er niet meer steeds mee bezig was. Heel bijzonder vond ik dat. Zeker omdat ze me op afstand behandelde. Daarna heb ik bij Eline een coachingtraject gevolgd. De coaching was erg fijn en soms een soort paniekcoaching ofzo, je geeft me meteen rust.

 

Jolien

“Ik vind het zo goed dat je er bent. Dat er iemand is die je helpt met mails en communicatie.  Alle dank voor jouw informatie en tips van vanmorgen”.

Maaike

Van mijn jeugdvriendinnen kreeg ik een reiki sessie bij Eline cadeau. Dat was een enorm mooi, emotioneel, helend cadeau, want zo heb ik ook mijn eerst reiki sessie ervaren. Ik heb de reiki sessie bij Eline als een mooie reis ervaren, waarin ik verschillende situaties tegen kwam waar ik mee moest dealen en waar ik antwoorden op mocht krijgen. Ik was daarna erg moe, maar had ik ook een gevoel van opluchting en ook een enorme energy. Pas weken later merkte ik dat ik veel rustiger was en weer met veel zin en vreugde het leven kon oppikken. Voordat ik een behoorlijk ingrijpende oogoperatie had, heeft Eline mij op afstand behandeld. ik was erg nerveus en maakte mij enorm veel zorgen door de reiki afstandsbehandeling was ik helemaal niet meer zenuwachtig en ben ik zeer ontspannen mijn operatie ingegaan. Daarna volgde nog wat sessies op afstand, welke ik wederom als erg emotioneel helend en als “afronding” van een enorm zware tijd heb mogen ervaren. ik merk dat ik iets beter kan relativeren, dat ik iets rustiger ben en beter met stress situaties om kan gaan. Ook merk ik dat bepaalde blokkades niet meer zo op slot zitten en dat ik mij meer open durf te stellen. Ik ben Eline erg dankbaar voor haar tijd, aandacht en zeer professioneel werk. Een geweldige ervaring die niemand zichzelf zou mogen ontnemen!

Simone

Dankjewel Eline met je magische handjes ik ben weer van mijn hoofdpijn af!

Cathy

Hoi Eline, gewoon een kort berichtje om te laten weten dat ik heel blij ben met de eerste behandeling van afgelopen woensdag. Ik voel me veel rustiger sindsdien.

Wanneer mijn hoofd en lijf vol en vast zitten biedt een sessie Reiki van Eline me weer de energie en kracht om terug te keren naar de basis van ontspanning

Marieke

Hai Eline,  ik wil je bedanken voor de behandeling vanmorgen. Ik voel het nog een beetje in mijn voet…..geen pijn… en ik kan gewoon lopen SUPER… ik kom graag weer bij je op de tafel liggen.

Liza

Ik heb een reiki behandeling op afstand mogen ontvangen… ik ben er zo blij mee.. zo rustig na de tijd. Veel goede dingen gezegd!! Heel erg fijn. Bedankt!!

Querienna

Super bedankt! Voor de positieve energie na jou Reiki afstandsbehandeling. Dit ga ik zeker vaker doen

Wendy

nog ff een bedankje voor Eline Zeelenberg en haar nieuwe bedrijf Hartekracht voor de sessie van afgelopen zaterdag… was een verademing was doodop maar dag ernaa weer helemaal vol energie

Chris