Wat is Reiki

Reiki is Japans en betekent vrij vertaald “universele levensenergie”. De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm. Via Chujiro Hayashi en zijn leerling Hawayo Takata kwam de Reikimethode in het westen terecht.

Reiki is een behandelmethode waarmee via handoplegging energie doorgegeven wordt. Het is energie die IS en de kracht waar alles uit bestaat. Alles om ons heen wat leeft en bloeit heeft deze energie nodig. De kracht van Reiki ligt in de eenvoud: je hoeft het alleen maar te ‘doen’ en te ervaren.

Wat doet Reiki

Reiki is een behandelmethode om je te helen op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Reiki helpt om geblokkeerde energie weer te laten stromen in je lijf. Reiki brengt je dichter bij de essentie van je ware zelf en vitaliseert je levenskracht. Het helpt je om te ontspannen, ondersteunt je bij trauma’s, rouw of angsten en biedt verlichting bij depressie. Reiki geeft je weer energie waardoor je jezelf terug kunt vinden en er ruimte is om te groeien.

Reiki helpt lichamelijk onder andere bij: fysieke pijn (bv. nek-, hoofd-, spier-, rugpijn), vermoeidheid, stress, ontspanning, ter ondersteuning bij een genezingsproces of chronische ziekte, burn-out klachten en versterking van het immuunsysteem.

Reiki helpt emotioneel onder andere bij: angsten, verlies of rouwverwerking, het verwerken van trauma’s, depressie en burn-out klachten.

Reiki helpt geestelijk onder andere: ter bevordering van het zelfhelend vermogen, ontwikkeling van je zelfbeeld, bij onzekerheid, het ontwikkelen van je intuïtie, sensitiviteit en hoog gevoeligheid (ook bij kinderen), transformaties en spirituele groei.

 

Voor wie is Reiki

Een Reikibehandeling is voor iedereen geschikt. Of je nu acute klachten hebt, ondersteuning wil bij een emotioneel of geestelijk proces of gewoon wil ontspannen. Een aantal behandelingen biedt direct verbetering doordat er rust, ruimte en licht op de situatie komt.

Ook voor zwangere vrouwen en jonge ouders is Reiki een mooie behandelmethode. Het helpt bij kleine kwaaltjes en ongemakken en geeft rust. Gebalanceerde ouders geven deze rust door aan hun kinderen. Dit proces begint al tijdens de zwangerschap. Reiki is een prachtige methode om contact te maken met het kindje dat in jouw buik groeit en zo een basis te leggen voor een prachtige band tussen jou en je kindje.

Zelfs voor (kleine) kinderen en baby’s is Reiki een veilige behandelwijze. Reiki helpt bij krampjes, slecht slapen en kleine ongemakken. Maar ook bij stress op school, onzekerheid en weinig zelfvertrouwen. Omdat kinderen en baby’s kleiner zijn, duurt een Reikibehandeling bij hen maximaal 30 minuten

Ben je benieuwd hoe anderen dit ervaren hebben, klik hier voor referenties

Wil je direct een afspraak maken of heb je vragen, klik hier

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de Reiki behandelingen, omdat ik ben aangesloten bij de Vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer: M12/0665. Wil je weten of jouw zorgverzekering Reiki vergoedt? Neem dan contact met hen op.

Ik ben Eline Zeelenberg,
De coach voor bewuste moeders die weer vanuit hun hart keuzes willen maken, de regie over hun leven nemen en zo rust in hun hoofd krijgen.

Meer over mij

 

 

 

 

 

Hartekracht
Eline Zeelenberg
Sonoystraat 42
6826 NX Arnhem
eline@www.hartekracht.net

Algemene Voorwaarden
Cookiebeleid
   Privacybeleid