Ik weet het nog zo goed. Het was begin juni 2011 dat ik voor de derde maal een droom had over mijn schoonmoeder. Ik droomde weer dat ze me een ketting gaf van bergkristal en amethist. Driemaal is scheepsrecht, toch? Dus mijn intuïtie moest het wel bij het juiste einde hebben. De volgende morgen belde ik mijn spirituele sieradenmaakster en vertelde haar wat ik wilde hebben.

Het tweede weekend van augustus kreeg ik een klein pakketje via de post. Toen ik het openmaakte zat er een briefje in “Lieve Eline, hierbij jouw hangers. Tijdens het maken voelde ik dat er een derde kleinere hanger bij moest. Dit is een cadeautje van mij omdat je jouw prachtige verhaal met me deelde. Lieve groetjes Annemiek”

Voorzichtig open ik het fel blauwe pendelzakje en vind hierin 3 hangers: twee grote en een kleine. Ieder bestaand uit een amethist en een bergkristallen hartje. Ik krijg het warm. Zou mijn intuïtie dan toch kloppen, is deze man diegene? Ik durf het niet hardop te zeggen en stop het kleine hartje, met mijn gedachten, veilig terug in het pendelzakje.

Die avond geef ik mijn nieuwe vlam het kettinkje. Hij raakt geëmotioneerd omdat zijn overleden moeder altijd amethist en bergkristal droeg. Het kippenvel kruipt over mijn armen, terwijl ik hem vertel dat ik over haar gedroomd heb en daarom de hangers heb laten maken.

Het is het tweede wekend van augustus 2013. Samen staan we te kijken naar de positieve zwangerschapstest: wij zijn zwanger! Ik huil tranen van blijdschap. Tijdens het inpakken voor onze verhuizing aan het einde van dat jaar, vind ik het blauwe pendelzakje weggestopt in een laatje. Ik weet precies wat erin zit en laat het voor het eerst aan mijn vriend zien.

Juni 2014 wordt ons zoontje geboren. Hij komt ter wereld in een zomerstorm die over Arnhem raast (hier lees je meer over wat de geboorte van mijn zoontje met mij deed). Als we thuiskomen hangt het derde kettinkje als een dromenvanger boven zijn wiegje. Een herinnering dat mijn intuïtie het juist had en ik ernaar luister en handel, zelfs als mijn hoofd denkt dat het allemaal onzin is. Wat ben ik blij dat ik de basis hiervoor geleerd heb in mijn Reiki opleidingen. Jij kunt ook (weer) leren luisteren en handelen naar je intuïtie. Tijdens de Reiki cursus herstel je het contact met je intuïtie en leer je haar signalen horen en ernaar handelen. Meer informatie vind je hier.