[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Reiki en het liedje “lief mooi kindje”

Het mooie van Reiki vind ik is dat je het oneindig met andere technieken en methoden kunt combineren. Het is de energetische basis die overal toepasbaar is. Wil je meer weten over Reiki lees dan hier verder. Gedurende mijn eigen opleiding heb ik zo met heel wat verschillende methodieken en technieken leren werken. Er is er een die bij mij favoriet is, niet alleen als Reiki Master Teacher maar ook als mama: het liedje “lief mooi kindje” geschreven door Marline Wieggers-Schreuder. Ondertussen heb ik dit liedje aan zo veel verschillende moeders doorgegeven en geven ook zij aan dat het helpt, dat ik er nu maar eens een blog aan wil wijden.

Uitleg en achtergrond

Dit liedje is geschreven om je te herinneren wie je werkelijk bent. Om ballast los te laten en vreugde en geluk toe te laten. Om vrij te leven en jouw Licht helemaal te laten stralen! Marline heeft het liedje geschreven door zich helemaal te openen in stilte waarin alles aanwezig is. Het liedje kwam spontaan op papier en blijkt diepe lagen te raken en een helende werking te hebben. (bron: www.mooiliefkindje.nl)

Mijn kennismaking

De eerste maal dat ik dit liedje hoorde en meezong stonden de tranen me in de ogen. Het raakte een klein bang meisje dat ik diep in me weggestopt had. Ik voelde direct hoe ik haar troostte met dit liedje en daarmee mezelf  als volwassen vrouw. Ik ben het hierna een tijd voor mezelf blijven zingen en elke keer als ik dit deed, voelde ik dat er diep van binnen oud  zeer geheeld werd.  Dit zorgde ervoor dat ik steeds meer vreugde, liefde en zachtheid bij me binnen kon laten. Soms verdween het liedje een tijd uit mijn gedachten en routine maar op momenten dat ik het nodig had om zo weer een stukje te helen, kwam het spontaan weer in me op en zong ik het weer.

Ons avondritueel

Sinds ik moeder ben geworden, staat het liedje in mijn top drie. Al vanaf de geboorte van mijn zoontje merkte ik dat hij zingen heel fijn vond. En dus zing ik voor hem en met elk liedje herinnerde ik me mijn eigen jeugd. Op een avond, mijn zoontje zal net een maand oud zijn geweest, was hij erg overstuur en wilde niet slapen. Vanuit het niets begon ik dit liedje te zingen, terwijl ik mijn handen op zijn rug legde en hem Reiki gaf. Binnen een paar minuten ontspande hij. Dit liedje helpt mijn zoontje om negatieve ervaringen en emoties los te laten en in contact te blijven met zijn kern en de verbinding die hij heeft met Spirit. Sindsdien zing ik het elke avond voor hem als deel van ons avondritueel. Terwijl ik dit zing, gebruik ik mijn Reiki ter ondersteuning om alles van de dag los te laten en hem te helpen ontspannen. En het mooiste is dat mijn zoontje als eigen-wijze peuter er ondertussen zelf om vraagt. Hij voelt precies aan wanneer hij de kracht van dit liedje en de heling van Reiki nodig heeft. Ondertussen zingen we het samen. Ik wens jou toe dat je dit ook samen met je kindje kunt doen om in jullie licht te blijven staan.

Liedje lief klein kindje

Wijs: Vader Jacob, alle regels 2x zingen
Streel of wieg je kindje terwijl je dit zingt

Lief mooi kindje,
uit het Licht,
kom je nu op aarde.
Straal jouw Licht!
Jij bent veilig,
in jouw lijf.
Voel maar wat je voelt daar.
Jij bent jij!

Jij mag blij zijn.
Laat maar los,
dat wat niet van jou is
Jij bent vrij!

© 2012 Marline Wieggers-Schreuder