Rust in jouw hoofdsessie

De zomervakantie is heerlijk! S avonds langer buiten zitten, een wijntje erbij. Op vakantie en dagjes weg met de kinderen. Maar als single moeder zit er ook een keerzijde aan.

De kinderen zijn 6 weken thuis. De vakantieplanning rond krijgen met je ex-partner kan heel wat kopzorgen opleveren, als die ex-partner al in beeld is en de kinderen naar hem toe gaan. Er moet opvang geregeld worden omdat je gewoon moet werken. De kinderen moeten vermaakt worden, zodat ze niet veranderen in tablet-zombies. Vriendjes gaan op vakantie dus een speelafspraak vergt vaak ook planning. Ondertussen probeer jij een ritme te houden terwijl je kinderen dat helemaal kwijt zijn. Wat ook met regelmaat botst met elkaar. En dan is er ook gewoon nog het huishouden en eten-koken wat je moet doen. Tot zover een ontspannen zomervakantie

De vlag gaat in menig huis uit omdat school weer begint en er weer structuur is. En ik begrijp dat heel goed. Het is hartstikke logisch dat jij het einde van de vakantie eigenlijk nog vermoeider bent dan daarvoor.

Hoe kun je voorkomen dat je tijdens de vakantie helemaal leegloopt?

1 Neem elke dag een moment voor jezelf

Al is het maar 15 minuten. Even niets doen, een goed boek lezen of mediteren helpt jou om te ontspannen en de stress van de dag los te laten.

2 Ga naar buiten

Doordat jouw programma doorloopt, kan het gebeuren dat je eigenlijk de hele dag binnen op kantoor of thuis bezig bent terwijl buiten de zon schijnt. Naar buiten gaan zorgt ervoor dat je Vitamine D aanmaakt waardoor je je blijer voelt. Leuke bijkomstigheid is dat je meteen aan een lekker gezond kleurtje werkt.

3 me-time en fun

Regel momenten dat je alleen bent zonder kinderen en ga dan ook iets doen wat jij leuk vind.Als moeder is jouw to-do-list nooit af. Het is erg verleidelijk om de momenten dat jouw kinderen bij hun vader zijn of uit logeren helemaal vol te proppen met dingen die op je to-do-list staan. Maar dit zijn juist de momenten dat jij op mag laden door te ontspannen. Plan dit bewust in.

4 Blijf ademen

Het klinkt heel simpel maar juist als je druk bent, gaat je ademhaling onbewust omhoog. Hierdoor krijg je minder zuurstof binnen, ben je sneller moe en voelt je lichaam gespannen. Focus je op een ontspannen buikademhaling: in via je neus, 3 tellen vasthouden en uitademen via je neus. Herhaal dit een aantal keer en doe deze oefening minstens 5 keer per dag.

5 Plan een Rust in je hoofd sessie met Reiki

Reiki is een prachtige behandelmethode die je helpt om te ontspannen. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen en los te laten. Speciaal voor deze zomer heb ik een actie voor je. Bij inschrijving t/m 31 augustus krijg je €10,- korting op losse sessie en €40,- korting bij een traject van 3 sessies.