Gabby Bernstein

Dit weekend heb ik met mijn team een training van Gabby Bernstein, een voor mij erg inspirerende vrouw, gevolgd. Zij wordt door Oprah een van de nieuwe generatie spirituele denkers genoemd wordt. Waar het in deze training steeds weer over gaat is dat je echt durft te gaan leven vanuit liefde, echt ziet wat er is en ziet wat voor een prachtig persoon je bent. Dit klinkt heel gemakkelijk maar het valt in het dagelijks leven niet mee.

Het is zo gemakkelijk om je hoofd te vullen met “arme gedachten”: ‘ik kan het niet’, ‘dit lukt me nooit’, ‘dit is veel te moeilijk’, ‘niemand vind mij leuk en aardig’ enzovoorts. Dit is je ego die probeert je klein te houden en geef toe regelmatig lukt dit. Waarom? Omdat we diep van binnen niet durven geloven dat we zo groot, mooi en liefdevol zijn als dat we zijn. Want wat zouden we dan wel niet allemaal kunnen? Dan zouden wonderen mogelijk zijn……. Nelson Mandela gebruikte in zijn inauguratie hiervoor al een prachtige tekst. Op mijn oude website stond deze op de homepagina.

‘Onze diepste angst is niet dat we onmachtig zouden zijn.
Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht.
Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meeste vrezen.
We vragen ons af: wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd geweldig te achten?
Maar waarom zou je het niet zijn?
Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden.
Er word geen licht verspreidt als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.
We zijn bestemd om te stralen zoals kinderen doen.
We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is te openbaren.
Die glorie is niet slechts in enkelen, maar in ieder mens aanwezig.
En als we ons licht laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen. Als Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden’.

(voorgelezen door Nelson Mandela, bij zijn inauguratie in 1994)

Controle nemen

Ik geef toe ik heb ook een tijd lang rond geblubberd in mijn eigen negatieve gedachten en de hele wereld was hierin mijn bevestiging. Wat je uitstraalt komt tenslotte naar je toe. Rond de geboorte van mijn zoontje kwam er een punt waarop ik er klaar mee was, ik was klaar met alles wat me “overkwam” en heb ervoor gekozen om de regie over mijn leven terug te nemen.

Vanaf dat moment veranderde er veel. Ik denk weer in kansen! hoe doe ik dit dan? Ik kies ervoor om de dag positief en gemotiveerd te beginnen. Ik heb een  moodboard gemaakt met mijn dromen en wat ik wil bereiken. En ik spreek elke morgen een affirmatie uit. Hiermee begin ik de dag met een positieve mindset. Ik denk in “rijke gedachten”: focus op wat ik wilt, praat hierover alsof het er al is, visualiseer hoe ik me dan voel en wat ik dan doe. Zo simpel werkt de wet van aantrekkingskracht en daar maak ik gebruik van.

Dankbaar

Elke avond voor ik ga slapen evalueer ik de dag met dankbaarheden. Ik kijk terug naar wat er goed ging en waar ik dankbaar voor ben.  Ook dit is een vorm van “rijke gedachten” hebben.

Krijg jij nu kriebels in je buik en wil je ook aan de slag om de regie over jouw leven terug te krijgen? Neem dan contact met me op voor een gratis inspiratiesessie. Het is mijn droom dat jij ook vanuit jouw hartekracht gaat leven!