Rode Draak levenspad

Vandaag begint de cyclus van de Tzolkin weer opnieuw met het levenspad van de Rode Draak. Een nieuwe ronde van 260 dagen waarin je vanuit het natuurlijk ritme kunt groeien. We starten vandaag niet alleen een nieuwe cyclus van 260 dagen, maar ook een nieuwe zonneronde van 13 jaar. 

Sinds 21-12-2012 zijn we aan een grote verandering begonnen. En nu we een cyclus van 13 zonnejaren afronden, is verandering wat er komt. Of je dit nu wilt of niet. De vraag aan jou is kun je meebewegen in de energie, want het is tijd voor een vernieuwde versie van jou. Een versie van jezelf die de magie van het leven vanuit jouw hart volledig omarmt, dicht bij je Zelf en jouw innerlijke stralende kern. Zo kun je kalm blijven te midden van alle veranderingen in jezelf en om je heen. 

Met de start van dit allereerste levenspad in de Tzolkin maken we ons op voor dat nieuwe begin. Je kunt de energie van het Rode Draak levenspad daarom zien als een doorgangspoort, zoals mijn collega Elvira van Rijn het noemt. “Een pad waarin je vanuit jouw verbinding met de sterren geboorte geeft aan jezelf als bewuste mens: bewust van je galactische herkomst, bewust van jouw creatiekracht”. 

Met de energie van dit levenspad eindigen we op 25 juli 2019, dag buiten de tijd, het maya jaar om op 26 juli een nieuw jaar te starten in de energie van Witte Tovenaar toon 1.

De komende dertien dagen mogen we de energie van de innerlijke moeder, de oerbron, geboorte, het begin, oervertrouwen, voeden en koesteren gebruiken om te groeien.

Het begin

het Rode Draak levenspad is het eerste levenspad van de 20. Dit levenspad staat voor het begin van het leven, de oersoep van waaruit alles ontstaan is. Jouw ziel heeft ervoor gekozen om hier op aarde te komen en daarmee heb jij bestaansrecht. Heb jij dat al opgeëist? Zie jezelf als pas geboren ziel hier op aarde en wees je eigen moeder. Mag jij van jezelf hier zijn om als ziel jouw lessen te leren? En wat als dit met vallen en opstaan gebeurd? Geef jezelf wat je echt nodig hebt. 

Zorg

Ieder van ons heeft dingen meegemaakt waardoor de buitenwereld onveilig voelt, we trauma’s hebben en oordelen over onszelf en anderen, maar binnen in je bezit je de kracht om voor jeZelf te zorgen. Om met je eigen moederlijke liefde jeZelf te voeden en geborgen te koesteren. Gebruik deze kracht om jouw eigen coach, verzorger en inspirator te zijn. Groeien gebeurd op het punt waar je valt en weer opstaat en als jij jezelf toestemming geeft om dat te doen, kan jouw ziel alles uit dit leven halen. 

Vaak zijn we vergeten dat we liefde aan onszelf kunnen en mogen geven. We zoeken al deze liefde, aandacht en bevestiging voor ons bestaan bij andere mensen. We willen dat zij ons verzorgen en al onze zorgen wegnemen. En als dit niet gebeurd, doen zijn we teleurgesteld of zelfs boos op hen. 

Stop met de oplossing buiten jeZelf te zoeken!

Wees lief voor jouzelf, verzorg jouw innerlijk kind. Zij heeft gedurende haar leven hier heel wat grote en kleine trauma’s opgelopen. Dat hoort bij de leerschool die het leven is. Haar daarvoor afstraffen door dit weg te duwen helpt niemand. Het creëert een spiraal van opvolgende trauma’s. Keer naar binnen en verbind je opnieuw met jouw bron. Koester je buik en baarmoeder als bron van alle geboorte en basis van jouw Zijn. Weet dat jij bestaansrecht hebt en dit alleen maar op hoeft te eisen. 

laat Zijn

Dit levenspad staat in het teken van ‘laten zijn’ zoals het is. Als mens heb je de neiging om jouw omgeving te willen beheersen, veranderen of verbeteren. ‘laten zijn’ kan alleen vanuit een oervertrouwen dat alles wat er gebeurd een doel heeft en je helpt om te groeien. Alles past, ook al snap jij er zelf niets van, in een groter plan. 

Soms is het moeilijk om dat direct te zien of te voelen en ontstaat de neiging om te gaan strijden met jezelf of je omgeving. Hiermee strijd je eigenlijk tegen het leven en verlies je het vertrouwen in “het paradijs op aarde”. Een plek die een ieder van ons kan creëren als je in wonderen gelooft en het vertrouwen hebt om niet te streven naar een oplossing maar je pad bewandelt vol mogelijkheden.

Zoals mijn voorbeeld Gabby Bernstein heel vaak zegt: “stop interfering and let spirit help you.” Je hoeft het alleen maar te vragen. Durf jij dat? Jouw wensen, verlangens en hulpvragen uit te spreken en zo het universum je te laten helpen?

Uitdaging

In plaats van klagen over de regen kun je de natte druppels die op je hoofd vallen koesteren. Ze brengen voeding aan alle planten die op de aarde groeien. Erger je niet in het verkeer, je komt hierdoor niet sneller op je bestemming aan. Het is zoals het is. Wees als een boom die de wereld om hem heen aanschouwt, vrij van oordeel, zonder wil tot veranderen. Koester het leven zoals het zich aandient. Als dit je lukt de komende dertien dagen, zul je zien dat spirit of het universum voor je zorgen op manieren die jij niet zelf kunt bedenken.

Vertrouw hierop!

Als je 23 juni 2019, rode draak toon 7 wensdag  (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum in gestuurd hebt, krijg je de komende dagen antwoord hierop. Vertrouw erop dat het universum je helpt naar een oplossing, wat het antwoord ook is. En zorg voor jezelf in het proces, zoals een moeder voor haar kindjes zorgt.