Levenspad van de Rode Aarde

Vandaag beginnen we aan het levenspad van de Rode Aarde. De komende dertien dagen mogen we de energie van moeder aarde, aarding healing, verschuiving, gecentreerdheid, vertrouwen en synchroniciteit gebruiken om verder te groeien.

Toekomst naar je toe halen

Dit is het eerste levenspad aan de rechterzijde van de Tzolkin kalender (tweedimensionaal gezien). De kalender is een cirkel en we zijn voorbij het hoogste punt begonnen aan de afdaling aan de rechterkant om de cirkel te voltooien. Dat betekend dat we ons in een energie bevinden waarbij we de toekomst naar ons toe halen.

Dag buiten de tijd

De Tzolkin kalender beschrijft tijd als een spiraal. Dit betekend dat oud&nieuw niet op een gekozen moment valt, zoals in onze kalender, maar op een vast ijkpunt. Dit ijkpunt ligt in de Tzolkin kalender op 25 juli. De tzolkin kalender gaat uit van een zonnejaar en 25 juli is de dag waarop de zon in het oosten opkomt samen met de dichts bijzijnde ster Sirius. Dit is vanuit aarde gezien de enigste conjunctie die elk jaar op precies hetzelfde moment plaats vind. En vormt hierdoor een goed ijkpunt om tijd te kunnen meten.

In dit levenspad op Gele Ster toon 12 is het 25 juli, dag buiten de tijd.

En dat betekent dat er op de laatste dag van dit levenspad, Rode Maan toon 13, een nieuw zonnejaar begint. De energie van Rode Maan toon 13 blijft ons een heel jaar (van 26 juli 2018 tot 25 juli 2019) ondersteunen. Het is dit jaar een extra bijzonder zonnejaar omdat het een toon 13 jaar is. Dat betekent het einde van een cyclus van 13 jaar. In aanloop naar deze dag zal ik hier in blogs en via fb lives meer over vertellen.

afstemming

De Aarde draait in een vaste baan om de zon en is niet zomaar van deze baan af te brengen. Dit geldt ook voor de energie van het Aarde levenspad. Het gaat in dit levenspad om de verbinding tussen hemel en aarde en jij bent daarvoor het instrument. De grote kunst deze dertien dagen is om je open te stellen voor alle signalen die het universum je stuurt.

Dat gaat alleen maar als je helemaal aanwezig bent, Hier en Nu. Ben je met je aandacht in de toekomst, in het verleden of loop je met je hoofd in de wolken, dan mis je geheid wat er Hier en Nu aan de orde is en welke signalen er op je pad komen.

Het universum is heel dienstbaar en stuurt je antwoord en hulp voor elke vraag die je stelt. Dus hoe meer jij jouw aandacht verdeelt tussen verleden en toekomst, hoe meer er ook tegelijk gebeurd! Houd je focus en volg je pad. Dit doe je door dicht bij jezelf te blijven en steeds opnieuw af te stemmen op wat jij van binnen echt wil.

Koppig

Ook koppigheid kan je deze 13 dagen in de weg zitten. Je kunt tegen mensen aanlopen die heel overtuigd zijn van hun eigen ideeën en hier koppig aan vast blijven houden. Misschien doe je dat zelf ook wel? Gebruik het absorberend vermogen van Moeder Aarde om deze koppigheid naar toe te laten stromen. De Aarde transformeert je wantrouwen naar vertrouwen en herinnert je aan je pad.

Aarden

De gemakkelijkste manier om te aarden is letterlijk met je voeten contact maken met de aarde. Ga dit levenspad dus regelmatig naar buiten om te wandelen, in de tuin te werken of op een andere manier fysiek contact met moeder aarde te maken.

Als jij geaardg je af gaat stemmen en let op de ‘toevalligheden’ die het universum op je pad stuurt, kunnen er uit het ‘niets’ aardbevingen in je leven opduiken die grote verschuivingen veroorzaken in je werk of privésituatie.

uitdaging

Je hoofd heb je deze dagen helemaal niet nodig om te bedenken waar je heen gaat en hoe zaken opgelost moeten worden. Je mag je handen opendoen en je paraplu omdraaien. Dan kan alles wat jij nodig hebt om te groeien in jouw eigen tempo er vanzelf in vallen, want toeval bestaat niet!

Heb jij 24 juni 2018, rode aarde toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin) een wens het universum ingestuurd, dan ontvang je de komende dertien dagen het antwoord hierop als jij je openstelt voor de ‘toevalligheden’ van het leven.