Geel Zaad levenspad

Vandaag start het levenspad van het Gele Zaad. De komende dertien dagen mogen we de energie van groeien, bewustzijn, ordenen, het schenkende, weten wanneer het tijd is, opbloei, creativiteit, sex(ualiteit), sensualiteit en reproductie gebruiken om te groeien.

Na het Rode Slang levenspad (hier lees je het volledige blog), het Witte Spiegel levenspad (hier lees je het volledig blog) en het Blauwe Aap levenspad (hier lees je het volledige blog), zijn we nu bij het laatste levenspad van het derde kasteel in de Tzolkin. Een kasteel is een ritme van 4 levenspaden met een overkoepelend thema. Voor de komende vier levenspaden is dit: de kracht van het omkeren. In de eerste vier levenspaden van deze Tzolkin ronde ben je naar binnen getreden bij jezelf en tijdens de tweede serie van vier levenspaden mocht deze informatie neerdalen in jezelf.  De komende vier levenspaden leren je hoe je dingen om kunt keren en zo vanuit jezelf jouw ware potentieel kunt gaan leven.

Toekomst naar je toe halen

Afgelopen maandag 17 augustus 2020 op rode draak toon 11, hebben we de middenkolom van de Tzolkin kalender verlaten en zijn we aan de rechterzijde van de kalender begonnen. Deze periode kunnen we de toekomst naar ons toe halen.

Dit levenspad is het tweede levenspad met tien aaneengesloten GAP- dagen. Je herkent ze in de kalender aan de zwarte vakjes. (lees er hier meer over). Zorg goed voor jezelf, open jezelf voor wat zich aandient en wees erop bedacht dat deze dagen heel intens kunnen zijn, en er veel getransformeerd gaat worden. Dit vraagt om een enorme focus en stevige verbinding met je innerlijke kern.

Groei

Groeien is een van de moeilijkste processen die er is. Het gaat veel te snel als ik naar mijn zoontje kijk en te langzaam als ik naar mijn eigen bedrijf of leerlessen kijk. Het is een grillig proces waar je als mens totaal geen grip op hebt. Elk zaadje dat gezaaid wordt heeft zijn eigen tempo en komt altijd exact op het juiste moment tot bloei. Daar kun je geen tijdlijn voor uitzetten. En zo werkt het ook met de zaadjes van dromen en lessen die je als menselijke ziel bewust of onbewust zaait. Om die zaadjes op te laten bloeien is het wel belangrijk om aandacht te geven aan wat je zaait. Dit kun je doen door de toekomst bewust naar je toe te halen via jouw gedachten. Want gedachten zijn krachten. 

Zaai en zorg met geduld

Een boer begint met zijn akkers ploegen voordat hij gaat zaaien en zal daarna zijn akkers regelmatig water geven en het onkruid verwijderen. Hij kiest secuur het zaad dat hij gaat zaaien en gedurende het hele proces blijft hij zijn zaad verzorgen met voeding en aandacht. Dit vergt focus en geduld zodat er uiteindelijk geoogst kan worden. 

Heb jij geduld en focus of ben je snel afgeleid omdat het voelt alsof je (te) lang moet wachten?

Als je met ja antwoord op deze vraag, zul je de komende dertien dagen uitgedaagd worden. In dit levenspad kun je oogsten van al je transformaties van de afgelopen periode, startend bij het Rode Slang levenspad. Maar op sommige momenten zul je nog door de laatste weerstand heen moeten breken voordat je in volle bloei komt. Het is net als een zaadje dat uit zijn kiem gaat barsten: met de laatste energie creëert hij een barst in het omhulsel zodat hij eindelijk ontkiemt. 

Creativiteit, sexualiteit en sensualiteit

Dit levenspad van dertien dagen gaat ook over creativiteit. Nog een proces dat tijd vraagt van je. Creativiteit laat zich namelijk niet op commando vormen maar vraagt om een groeiproces waarin je dicht bij jezelf en je bewustzijn bent en blijft. Vanuit dit bewustzijn heb je contact met spirit en kan je mooie dingen creëren. Creativiteit is gekoppeld aan ons tweede chakra. Het chakra wat ook verbonden is met onze seksualiteit en sensualiteit en onze vrouwelijke energie. Nog een creatief proces dat niet alleen voor de reproductie van ons mensen zorgt maar ook voor verbinding op een diepe laag met jezelf en je innerlijke verlangens om te groeien. Dit levenspad daagt je daarom uit om jouw mannelijke en vrouwelijke energie in balans te brengen. Een balans tussen hard en zacht en actie en geduld.

Dit levenspad daagt je daarom ook uit om naar jezelf te kijken, op weer een diepere laag. Zie jij jezelf als een creërend sensueel persoon? Of durf jij eigenlijk jezelf niet aan te kijken in de spiegel omdat je die liefde voor jezelf (nog) niet voelt?

Als je geen zelfliefde voelt, is er geen voedingsbodem voor alle dromen en wensen die jij wilt laten groeien. Je bent vooral aan het reageren op wat er gebeurd en alle ballen op aan het houden. Zelfliefde is dan de stap waar je aan mag werken. Dit is een van de stappen in mijn unieke hartverbindingsstappenplan. Zelfliefde ontstaat niet zomaar, het heeft een stevige fundering nodig van jezelf leren kennen en accepteren wie je bent met al jouw kanten. Allemaal stappen waarmee ik je help in mijn coachingstraject. Hier lees je meer over mijn coachingtraject.

Uitdaging

Zolang jij jezelf geen toestemming geeft om op te bloeien, blokkeer je ook de energie van alle andere dingen die jij wilt laten bloeien. Dus stap dit levenspad vol in je eigen licht op jouw podium. 

Als je 31 juli 2020, geel zaad toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum in gestuurd hebt, krijg je de komende dertien dagen je antwoord. heb hierbij geduld, niet elk zaadje komt direct tot volle bloei.