Rode Slang levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Rode Slang. De komende dertien dagen mogen we de energie van Het instinct, instinctief weten, oerenergie, lichaamswijsheid, seksualiteit, kundalini en passie gebruiken om te groeien.

GAP-Dagen

Het Rode Slang levenspad is een pad met tien van de tweeënvijftig poortdagen (GAP-dagen) van de Tzolkin. Je herkent ze in de kalender aan de zwarte vakjes. Tijdens deze poortdagen zijn de sluiers tussen de verschillende dimensies dun en zijn we extra ontvankelijk voor de kosmische energie.

Zorg goed voor jezelf op deze dagen. Open jezelf voor wat zich aandient en wees erop bedacht dat deze dagen heel intens zijn en er veel getransformeerd wordt. Dit vraagt om een enorme focus en verbinding met jezelf. (hier lees je meer over de GAP-dagen)

Oerenergie

Slang gaat over oerenergie die via de Aarde door je ruggengraat omhoog stroomt, ook wel kundalini energie genoemd. Jouw lichaam vormt de buis, de ingang naar de kosmos, de heilige verbinding tussen hemel en aarde.

Hoe zit jij in je lichaam?

Voel jij jouw lichaam? Stroomt het door? Of zijn er blokkades? Waar ben je geblokkeerd? Wat veroorzaakt de blokkade? Allemaal vragen die deze dertien dagen opspelen. Wees je bewust van jouw lichaam en luister naar de signalen die het afgeeft. Het komend levenspad vraagt je om  deze vragen te onderzoeken en zo antwoorden te vinden voor jezelf.

Passie

Je lichaam is degene die je vertelt wat jouw passie is. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen en maakt het een sprongetje van blijdschap van. In onze maatschappij zijn we gewend om volgens regels, gewoontes en routines onze dag in te plannen. Dit blokkeert je gevoel van passie en daarmee je energiestroom.

Hoe vaak luister jij nog naar je onderbuikgevoel en doe je zomaar wat er in je opkomt, waar je zin in hebt omdat het je blij maakt? En als je dit doe, doe je het dan vol overgave of voel je je stiekem schuldig? Om jeZelf energetisch op te laden, is het belangrijk om hier bij stil te staan. Dat doe je niet door er in je hoofd over na te denken maar door de komende dertien dagen je passie te voelen.

Seksuele energie

De energie van dit levenspad gaat ook over je seksuele energie, iets wat ieder mens bezit.  Seksuele energie gaat over levensenergie, de energie die uitdrukt hoe we ons leven ervaren, hoe de energie door je lijf stroomt, of je bruist.

Het is overal om ons heen in elk levend wezen. Naarmate we ouder worden, leggen we onszelf beperkingen hierover op. Om jezelf hier weer bewust van te worden is het in dit levenspad belangrijk om uit je hoofd te gaan en te luisteren naar de signalen, hoe klein ook, die je lichaam geeft. Durf jij je sexy te voelen?

Uitdaging

Het gaat in het Rode Slang levenspad om het hoogste en het laagste. Je oerinstinct dat weet dat je een straatje om moet zonder dat je weet dat daar een wegversperring is. En je onderbuikgevoel dat zegt dat je niet in zee moet gaan met die aardige persoon, die pas veel later een oplichter blijkt te zijn. Maar ook jouw lichaam die tintelt bij een sensuele dans met je partner of die reageert op de druppels regen die er op jouw huid vallen.

Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen bewust om te gaan met de wijsheid van je lichaam en het hoogste en laagste te verbinden in jezelf. Deze dagen kunnen dan ook vol extremen zijn: slang is zowel giftig en laag-bij-de-grond, alsook het symbool voor geavanceerde geneeskunst.

Heb je op 3 mei 2018, rode slang toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum ingestuurd dan ontvang je de komende dertien dagen je antwoord. Wees je hierbij bewust van wat je lichaam en je (levens)energie je vertelt.