Blauwe Hand levenspad

Vandaag begint de golf van de blauwe hand. De komende dertien dagen mag je de energie van be-grijpen, weten, volbrenging, afronding, heelwording, hand-elen, geven en ontvangen gebruiken om te groeien.

Begrijpen

In onze maatschappij staat het hoofd centraal. Begrijpen gebeurde jarenlang aan de hand van cijfers, feiten en statistieken. Maar sinds 21 december 2012 is de tijd veranderd. De energie is geshift van hoofd-denken naar hart-weten. Begrijpen gebeurd niet langer met je hoofd, maar door te voelen met je hart en ziel. De aanloop naar dit nieuwe 5D of aquarius tijdperk hebben we afgerond op 26 juli 2019 toen  we een nieuw Tozlkin zonnejaar begonnen zijn in de energie van Witte Tovenaar (hier lees je meer over deze energie). Hierdoor is er zoveel veranderd, het voelt energetisch alsof de wereld op zijn kop staat. Er is “een nieuw normaal” en dat mag iedereen gaan ervaren. En het corona virus met al haar gevolgen daagt ons uit om alles opnieuw vorm te geven. Dat kan ontzettend spannend zijn, want wij mensen zijn gewoontedieren en houden graag vast aan wat bekend en vertrouwd is. Dit levenspad nodigt je uit om terug naar je gevoel te gaan waardoor er healing plaat kan vinden. De uitdaging hierbij is dat jij de controle los durft te laten en je handen omdraait om te ontvangen. 

Het is nu tijd om ook letterlijk aandacht aan je handen te schenken, verzorg ze goed en laat ze doen wat ze fijn vinden. Steek de handen uit de mouwen. Willen jouw handen kleien, tekenen, schrijven of masseren? Maak hier dan de komende 13 dagen tijd voor. Juist creatieve processen die via je handen tot stand komen, kunnen heling of heelwording brengen.

Weten

‘Weten’ is één van de kernkwaliteiten die bij het zegel Blauwe Hand horen. De Hand ‘weet’ omdat hij nieuwsgierig is en er niet tegen kan om geen controle te hebben. De hand wil letterlijk be-grijpen’. Maar in be-grijpen zit tegelijkertijd ook de verkramping. Doordat je iets beet houdt, voelt het alsof je controle hebt terwijl het eigenlijk vooral veel energie kost. Draai je handen eens om met je handpalmen open omhoog. Voel je wat deze beweging met jouw energie doet? Het geeft ruimte, het biedt je de mogelijkheid om de regie te nemen. Te delen en te ontvangen in een, zonder dat het je energie of moeite kost. Dit is van hoofd-denken naar hart-weten. De komende dertien dagen is dit jouw uitdaging: Laat de controle los, ga voelen wat er is en neem jouw regie!

Regie nemen kan als je volledig afstemt op synchroniciteit in jouw leven. Dit betekent dat je jezelf openstelt voor “toevalligheden” die op jouw pad komen. Dit kan alleen als je met beide voeten op de grond, in het Hier en Nu aanwezig bent. Luister naar de impulsen die je de weg wijzen. Ontvang wat je krijgt van het universum. Misschien is er meer dan je kunt of hoeft te begrijpen, of openbaart zich nu de juiste kennis of leraar. Je krijgt precies wat nodig is voor een moeiteloos leven vol groei en ontwikkeling. Durf te vertrouwen dat alles wat komt precies op tijd is en klopt bij wat je vraagt. Misschien ziet wat je ontvangt er alleen maar anders uit omdat je het met je hoofd al ingevuld had.

Uitdaging

Geef niet te snel op want het gaat om volbrenging en heling. Sommige zaken vergen veel geduld. Het lijkt alsof je niet vooruit komt of dezelfde levensles keer op keer voor je kiezen krijgt. Hou dan je einddoel in zicht. En besef elke stap die je zet, brengt je verder op jouw pad. Mijn healer Coen zegt hierover altijd: “focus je niet op jouw doel maar op het onderweg zijn, dan brengt elke stap je verder”

Zo wordt je ook uitgedaagd om zaken af te ronden. Iets onaangeraakt laten liggen maakt niet gelukkig. Aanpakken echter wel. Hierbij mag je naast geven ook ontvangen. Kun jij dat?

Heb je 5 april 2020, blauwe hand toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), je wens het universum in gestuurd dan kun je de komende 13 dagen het antwoord ontvangen. Stel je hiervoor open en durf jij te ontvangen los van wat de uitkomst is?