Spiegel levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Witte Spiegel. De komende dertien dagen mogen we de energie van reflectie en reflecteren, waarheid, naar binnen stralen, structurele orde, onderscheidend vermogen, spiegel(en) en inzicht gebruiken om te groeien.

Met het Rode Slang levenspad (hier lees je het volledige blog) zijn we begonnen we aan het derde kasteel in de Tzolkin. Een kasteel is een ritme van 4 levenspaden met een overkoepelend thema. Voor de komende vier levenspaden is dit: de kracht van het omkeren. In de eerste vier levenspaden van deze Tzolkin ronde ben je naar binnen getreden bij jezelf en tijdens de tweede serie van vier levenspaden mocht deze informatie neerdalen in jezelf.  De komende vier levenspaden leren je hoe je dingen om kunt keren en zo vanuit jezelf jouw ware potentieel kunt gaan leven.

Middenkolom – alleen maar  NU

Het grootste deel van dit levenspad zitten we in de middenkolom van de Tzolkin, waar toekomst en verleden samenkomen en gespiegeld worden in het heden. Het is een intensieve periode die je hart sneller laat slaan en de bloeddruk omhoog brengt. Zorg dus goed voor jouw lichaam. Het is ook een periode waarin het verleden en de toekomst lijken te verdwijnen en het enige moment het NU is. Durf je over te geven hieraan. Hier lees je meer over de invloed van de middenkolom in de Maya Tzolkin kalender.

In Lak’ech

De Maya begroeten elkaar met in lak‘ech, “ik ben een andere jij.” Dit betekent: “weerspiegeld in de ander, herken ik mezelf”. Een manier van begroeten die voorbij een simpel hallo gaat en erkend dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. We zijn een onderdeel van het grote geheel. 

Het gaat in dit levenspad om jou en je spiegelbeeld. We zijn allemaal spiegels voor elkaar en in relatie met de ander kun je veel over jezelf te weten komen. Onbewust projecteer je vaak dingen op elkaar.

Vaak wil je dit niet zien of weten. Maar wat je prettig of niet prettig vindt van de ander, zegt in feite ook iets over jezelf. Er is iets in jezelf dat aangeraakt wordt, waarin je herkenning ervaart, ook als je het niet wilt zien. Als je geraakt wordt door iets wat onprettig is, is er een deel in jou dat heling nodig heeft. Kijk naar dit stuk, erken het en zet het in het licht. Daarmee help je jezelf groeien maar ook degene die het spiegelt leert ervan.

Schaduwkanten

In dit levenspad kun je getroffen worden door de schaduwen van mensen, op een manier waarbij zij hun problemen in jouw schoenen schuiven. Laat je niets wijsmaken. Ga op zoek naar ‘de waarheid’ voor jezelf. Soms volstaat het om terug te spiegelen, de problemen terug te schuiven naar waar ze thuishoren. En natuurlijk vraag je ook jezelf af of er iets is dat jij op anderen afschuift. Gebruik al deze inzichten ter vervolmaking van de beste versie van jeZelf. 

Uitdaging

Dit betekent dat de intensieve periode welke ik in het blog van de rode slang (deze lees je hier) benoemde nog verder gaat. Je wordt op een dieper niveau uitgedaagd om te transformeren wat zich spiegelt. Je wordt daarbij uitgedaagd deze dertien dagen om jouw eigen plek hier op aarde in te nemen. Er is maar één plek voor jou bestemd. Als jij ‘m niet inneemt, blijft ie leeg. Als je op de plek van een ander staat, houd je die unieke plek van een ander bezet. Waar sta jij?

Als je op 5 juli 2020, witte spiegel toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum ingestuurd hebt, zul je de komende dertien dagen antwoord krijgen. Kijk hiervoor goed in de spiegels om je heen.