Rode Draak levenspad

Vandaag begint de cyclus van de Tzolkin weer opnieuw met het levenspad van de Rode Draak. De komende dertien dagen mogen we de energie van de innerlijke moeder, de oerbron, geboorte, het begin, oervertrouwen, voeden en koesteren gebruiken om te groeien.

Het begin

het Rode Draak levenspad is het eerste levenspad van de 20. Dit levenspad staat voor het begin van het leven. Jouw ziel heeft ervoor gekozen om hier op aarde te komen en daarmee heb jij bestaansrecht. Zie jezelf als pas geboren ziel hier op aarde en wees je eigen moeder. Geef jezelf wat je echt nodig hebt.

Zorg

Ieder van ons heeft dingen meegemaakt waardoor de buitenwereld onveilig voelt, we trauma’s hebben en oordelen over onszelf en anderen, maar binnen in je bezit je de kracht om voor jeZelf te zorgen. Om met je eigen moederlijke liefde jeZelf te voeden en geborgen te koesteren.

Vaak zijn we vergeten dat we liefde aan onszelf kunnen en mogen geven. We zoeken al deze liefde, aandacht en bevestiging voor onns bestaan bij andere mensen. We willen dat zij ons verzorgen en al onze zorgen wegnemen.

Stop met de oplossing buiten jeZelf te zoeken!

Wees lief voor jouw innerlijk kind. Zij heeft gedurende haar leven hier heel wat grote en kleine traumas opgelopen. Haar daarvoor afstraffen door dit weg te duwen helpt niemand. Keer naar binnen en verbind je opnieuw met jouw bron. Koester je buik en baarmoeder als bron van alle geboorte en basis van jouw Zijn.

laat Zijn

Dit levenspad staat in het teken van ‘laten zijn’ zoals het is. Als mens heb je de neiging om jouw omgeving te willen beheersen, veranderen of verbeteren. ‘laten zijn’ kan alleen vanuit een oervertrouwen dat alles wat er gebeurd een doel heeft en je helpt om te groeien.

Soms is het moeilijk om dat direct te zien of te voelen en ontstaat de neiging om te gaan strijden met jezelf of je omgeving. Hiermee strijd je eigenlijk tegen het leven en verlies je het vertrouwen in “het paradijs op aarde”. Een plek die een ieder van ons kan creëren als je in wonderen gelooft en het vertrouwen hebt om niet te streven naar een oplossing maar je pad bewandelt vol mogelijkheden.

Zoals mijn voorbeeld Gabby Bernstein heel vaak zegt: “stop interfering and let spirit help you.”

Uitdaging

In plaats van klagen over de regen kun je de natte druppels die op je hoofd vallen koesteren. Ze brengen voeding aan alle planten die op de aarde groeien. Erger je niet in het verkeer, je komt hierdoor niet sneller op je bestemming aan. Het is zoals het is. Wees als een boom die de wereld om hem heen aanschouwt, vrij van oordeel, zonder wil tot veranderen. Koester het leven zoals het zich aandient. Als dit je lukt de komende dertien dagen, zul je zien dat spirit of het universum voor je zorgen op manieren die jij niet zelf kunt bedenken.

Vertrouw hierop!

Als je 6 oktober 2018, rode draak toon 7 wensdag  (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum in gestuurd hebt, krijg je de komende dagen antwoord hierop. Vertrouw erop dat het universum je helpt naar een oplossing, wat het antwoord ook is.