Hond levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Witte Hond. De komende dertien dagen mogen we de energie van loyaliteit en trouw zijn (in de eerste plaats voor jeZelf maar ook voor de ander), liefhebben, eigen liefde, zelfliefde en grenzen en grenzeloosheid gebruiken om verder te groeien.

Trouw en loyaal

Hond gaat over trouw en loyaliteit, begrenzing en grenzeloosheid. Witte Hond heeft zo veel voor anderen over, dat hij daarbij zijn eigen grenzen soms overschrijdt.

hoe trouw ben jij?

Hoe ver gaat jouw liefde?

Liefde is universeel en zonder oordeel. Alles is goed zoals het is. Maar als het om jou persoonlijk gaat, zijn er wel degelijk grenzen. Dat is de uitdaging van leven in liefdevolle relaties. Het vraagt je bewust te kiezen, je vanuit je hart te verbinden met de ander en de ander toe te laten in jouw fysieke wereld, jouw gedachten en gevoelens.

In Lak’ech ik ben een andere jij

Het is zoals de maya’s elkaar begroeten: ‘In Lak’ech: ik ben een andere jij’. Wij spiegelen elkaar. En daardoor raken we elkaar in oude pijnpunten en trauma’s.

Zie jij de uitnodiging die hierin schuil gaat?

We groeien allemaal naar heelwording of Zijn. Tegelijkertijd heeft iedereen eigen tekortkomingen en uitdagingen in het leven waaraan gewerkt mag worden. En spiegelen we elkaar in groeiprocessen, pijnpunten en trauma’s. Hoe je hiiermee omgaat bepaald wat je heelt. In hoeverre kun jij dan omgaan met de schaduwkanten van jeZelf en met die van anderen?

Regie nemen

Trouw zijn betekent ook de regie over je eigen leven nemen en trouw zijn aan je eigen idealen. Dit begint al bij je eigen idealen definiëren. Waar verlang je naar en wat maakt je blij?

Trouw zijn aan jezelf vraagt soms om een duidelijk teken naar de ander. Laat je tanden eens zien. Als je in liefde grenzen stelt, blijf je trouw aan jeZelf en geef je de duidelijkheid die nodig is voor beiden.

Uitdaging

Het Mayawoord voor hond betekent ook voeten. Geef je voeten aandacht voordat je je teen stoot. Misschien heeft ‘voeten’ in jouw situatie meer betrekking op ‘volgen’ of ‘met beide benen op de grond staan’. Dat heb je nodig om niet omver geblazen te worden als je jouw grenzen aangeeft.

Als je 7 juli 2018, witte hond toon 7 wensdag  (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin) , een wens het universum ingestuurd hebt ontvang je de komende dertien dagen een antwoord.