Levenspad van de Rode Aarde

Vandaag beginnen we aan het levenspad van de Rode Aarde. De komende dertien dagen mogen we de energie van moeder aarde, aarding healing, verschuiving, gecentreerdheid, vertrouwen en synchroniciteit gebruiken om verder te groeien.

Toekomst naar je toe halen

Dit is het eerste levenspad aan de rechterzijde van de Tzolkin kalender (tweedimensionaal gezien). De kalender is een cirkel en we zijn voorbij het hoogste punt begonnen aan de afdaling aan de rechterkant om de cirkel te voltooien. Dat betekent dat we ons in een energie bevinden waarbij we de toekomst naar ons toe halen. Een periode waarin je een sterke drive kunt ervaren om dromen te willen manifesteren maar daarvoor zul je eerst het voorwerk moeten doen voordat je kunt oogsten. 

afstemming

De Aarde draait in een vaste baan om de zon en is niet zomaar van deze baan af te brengen. Dit geldt ook voor de energie van het Aarde levenspad. Het gaat in dit levenspad om de verbinding tussen hemel en aarde en jij bent daarvoor het instrument. De grote kunst deze dertien dagen is om je open te stellen voor alle signalen die het universum je stuurt. De leuke mooie maar ook de minder fijne die je vertellen waar jouw pad heen gaat. 

Dat gaat alleen maar als je helemaal aanwezig bent, Hier en Nu. Ben je met je aandacht in de toekomst, in het verleden of loop je met je hoofd in de wolken, dan mis je geheid wat er Hier en Nu aan de orde is en welke signalen er op je pad komen.

Het universum is heel dienstbaar en stuurt je antwoord en hulp voor elke vraag die je stelt. Dus hoe meer jij jouw aandacht verdeelt tussen verleden en toekomst, hoe meer er ook tegelijk gebeurd! En hoe minder je echt ontvangt wat je wilt. Houd je focus, wees je bewust van je gedachten en wensen en volg je pad. Dit doe je door dicht bij jezelf te blijven en steeds opnieuw af te stemmen op wat jij van binnen echt wil.

Koppig

Ook koppigheid kan je deze 13 dagen in de weg zitten. Je kunt tegen mensen aanlopen die heel overtuigd zijn van hun eigen ideeën en hier koppig aan vast blijven houden. Misschien doe je dat zelf ook wel? Gebruik het absorberend vermogen van Moeder Aarde om deze koppigheid naar toe te laten stromen. De Aarde transformeert je wantrouwen naar vertrouwen en herinnert je aan je pad.

Aarden

De gemakkelijkste manier om te aarden is letterlijk met je voeten contact maken met de aarde. Ga dit levenspad dus regelmatig naar buiten om te wandelen, in de tuin te werken of op een andere manier fysiek contact met moeder aarde te maken.

Als jij geaard je af gaat stemmen en let op de ‘toevalligheden’ die het universum op je pad stuurt, kunnen er uit het ‘niets’ aardbevingen in je leven opduiken die grote verschuivingen veroorzaken in je werk of privésituatie.

uitdaging

Je hoofd heb je deze dagen helemaal niet nodig om te bedenken waar je heen gaat en hoe zaken opgelost moeten worden. Je mag je handen opendoen en je paraplu omdraaien. Dan kan alles wat jij nodig hebt om te groeien in jouw eigen tempo er vanzelf in vallen, want toeval bestaat niet!

Heb jij 11 maart 2019, rode aarde toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin) een wens het universum ingestuurd, dan ontvang je de komende dertien dagen het antwoord hierop als jij je openstelt voor de ‘toevalligheden’ van het leven.