Rode Maan levenspad

Vandaag begin het levenspad van de Rode Maan. De komende dertien dagen mogen we de energie van universeel water, stroming, (innerlijke) zuivering, sensitiviteit, intuïtie en zelfvertrouwen gebruiken om te groeien.

De afgelopen vier levenspaden gingen over de weg terug vinden naar jezelf. Met de start van het levenspad van de Rode Maan beginnen we met vier levenspaden die ons de herinnering aan ons hogere, goddelijke Zelf brengen. Je krijgt de komende periode inzicht in jouw oorsprong en je levenstaak/zielsmissie. Zo kun je terugkeren naar wie je werkelijk bent.

Gevoelens en emoties

Maan gaat over gevoelens en emoties, jouw gevoelens en emoties. In onze rationele westerse wereld zijn er veel mensen die hun emoties en gevoelens diep in zich weggestopt hebben achter slot en grendel. De energie van de rode maan daagt je uit om alles wat geblokkeerd is, los te maken en te laten stromen.

Tijdens het Maan levenspad zul je emotioneel flink op hol kunnen slaan, met veel tranen, woede en dramatiek. En jij niet alleen maar anderen ook, dus hoed je.

Stel jezelf bij alles wat er gebeurd een vraag: voel je jezelf of voel je de ander? Wat is van wie? Je wordt uitgedaagd helder onderscheid te maken tussen jouw emoties en die van de ander. Zuiver jezelf van wat niet bij je hoort. En dat kan soms best heftig en moeilijk zijn.

Intuïtie

Gevoelens hebben te maken met je intuïtie. Ze komen voort uit het onderbewuste en bevatten heel veel informatie over jezelf. Gevoelens overstijgen ons verstand. Gevoelens zijn een bepaalde sfeer van “ZIJN”. Je voelt iets feilloos aan, er is een gevoel, een voorgevoel. Gevoelens vormen een basis voor onze emotionele, sociale en intuïtieve intelligentie. We kunnen ons bewust-zijn van onze gevoelens en er ruimte aan geven of……niet. Wat geldt voor jou?

Bewustzijn en bewust omgaan met onze gevoelens, erkennen dat ze er zijn, ze verwoorden en delen, brengt ons dieper in contact met onszelf en anderen. Deze diepgang in contacten geeft ons inzichten over onszelf.  Wees je bewust wat jouw gevoel is en wat van de ander is.

Het vraagt “moed” om je bewust te zijn van jouw gevoelens en er woorden aan te geven. Het heeft ook te maken met vertrouwen, op de eerste plaats in jezelf. Durf jij te voelen wat er binnen in jou speelt.

Maan en water

Maan is ook universeel water: de zeeën, de rivieren, het water in je lichaam, het water van de baarmoeder, je tranen, je zweet. Water is de voorwaarde voor alles wat leeft. Maar weet dat dit alles tot doel heeft om er gereinigd uit te komen. Het is raadzaam om je goed te reinigen met water dit levenspad van 13 dagen, ga naar de sauna om te zweten en drink veel water.

uitdaging

Zorg dat alle processen in je lichaam goed doorstromen. Met een goed doorstroomd maanlichaam kun je situaties en mensen zeer goed doorvoelen. Je weet wat waar is en wat niet. Je fungeert als antenne die de niet gesproken woorden opvangt. Vertrouw hierbij op je eigen intuïtie.

Heb je, 15 augustus 2018, rode maan toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum in gestuurd dan ontvang je dit levenspad het antwoord. Vertrouw hierbij ook weer op je eigen bewuste en onbewuste gevoelens. En laat je emoties stromen, als dit nodig is.