Blauwe Aap levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Blauwe Aap. De komende dertien dagen mogen we de energie van ons innerlijk kind, humor, onbevangenheid, luchtigheid, spelen, apenstreken en magie gebruiken om te groeien.

Na het Rode Slang levenspad (hier lees je het volledige blog)  en het Witte Spiegel levenspad (hier lees je het volledig blog), zijn we nu bij het derde levenspad van het derde kasteel in de Tzolkin. Een kasteel is een ritme van 4 levenspaden met een overkoepelend thema. Voor de komende vier levenspaden is dit: de kracht van het omkeren. In de eerste vier levenspaden van deze Tzolkin ronde ben je naar binnen getreden bij jezelf en tijdens de tweede serie van vier levenspaden mocht deze informatie neerdalen in jezelf.  De komende vier levenspaden leren je hoe je dingen om kunt keren en zo vanuit jezelf jouw ware potentieel kunt gaan leven.

Middenkolom

We bevinden ons nog steeds in de middenkolom van de Tzolkin, waar toekomst en verleden samenkomen en gespiegeld worden in het heden, en blijven daar ook het grootste deel van dit levenspad, tot en met toon 10. Het is een intensieve periode die je hart sneller laat slaan en de bloeddruk omhoog brengt. Zorg dus goed voor jouw lichaam. Het is ook een periode waarin het verleden en de toekomst lijken te verdwijnen en het enige moment het NU is. Durf je over te geven hieraan. Hier lees je meer over de invloed van de middenkolom in de Maya Tzolkin kalender. 

Met de start van dit levenspad op blauwe aap toon 1 zijn we exacte in het midden van de kalender. Dit is het punt waarop we het dichts bij Hun’ab Ku zijn, de bron van alle leven. Hier komt alles, verleden en heden samen in het Hier en Nu. Stroom dit levenspad mee met de tijd en je kunt bergen verzetten. 

Onbevangenheid

Dit levenspad helpt je om vrij en onbevangen te leven vanuit je eigen kern. Je hebt als ziel gekozen voor een leven op aarde, in een aards lichaam om nieuwe ervaringen op te doen. Daar kun je heel serieus van worden. Te serieus!  Aap daagt je de komende dertien dagen uit om humor te gebruiken, om de wereld onbevangen t bekijken door de magische ogen van jouw innerlijk kind.

Het kind in jou

Durf te spelen als een onbevangen spontaan kind en wordt onverslaanbaar. Kinderen zien de wereld nog als magisch en verwonderen zich over alles dat er gebeurd. Op deze manier ontdekken ze alles om zich heen. In hun ontdekkingstocht hebben kinderen ook apenstreken.

Mag jij op die manier humor gebruiken van jezelf? Of ben je bang wat anderen van je zullen vinden?

Blijf de komende dertien dagen ook alert anders zal aap je bij de neus nemen want jij bent niet de enige met apenstreken! 

Kinderen weten feilloos wat ze nodig hebben omdat ze nog volledig in verbinding staan met het grotere geheel of de bron. Onze opvoeding zorgt ervoor dat we dit steeds meer vergeten zijn en gaan handelen naar wat we denken dat hoort. Dit levenspad biedt je ook de mogelijkheid om terug te keren naar jezelf. Naar jouw behoeften door aandacht te nemen voor jezelf. Durf jij de stilte in jezelf op te zoeken om te voelen wat je nodig hebt?

Familiepatronen

Toen je als ziel hier op aarde kwam heb je niet alleen een aards lichaam gekozen maar ook een aardse familie met een geschiedenis van bekende en onbekende verhalen. Door de familiepatronen waarin we opgroeien loopt ieder van ons zijn eigen ‘trauma’s’ op, welke een stempel drukken op jezelf. Durf je dit levenspad vrij te maken van alle ballast die je geaccepteerd hebt bij jouw geboorte en zeg JA tegen het leven zodat je er volop van kunt genieten. Het is nu de tijd om de schaduwen uit je jeugd te transformeren, maar wel door in het heden te handelen. Zo kan je innerlijk kind vrij en onbevangen het leven tegemoet treden.

uitdaging

Ieder kind, hoe groot of klein, wil hetzelfde: onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen. Je wordt uitgedaagd deze dertien dagen om je eigen moeder te zijn en die onvoorwaardelijkheid in jezelf te vinden. Je bevrijdt jezelf van wat je niet meer dient en kunt helemaal je onbevangen Zelf zijn als je ervaart dat je gedragen en volledig geaccepteerd wordt door het leven zelf. Je bent goed zoals je bent en mag er helemaal zijn. Als je dat in je hart voelt, leef je vanuit jouw eigen oervertrouwen.

Als je 18 juli 2020, blauwe aap toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum in gestuurd hebt, krijg je de komende dertien dagen je antwoord. Bekijk het antwoord wel luchtig en met humor.