Gele Zon levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Gele Zon. De komende dertien dagen mag je de energie van onvoorwaardelijke liefde, universaliteit, eenheid, pure liefde, de universele Bron, oordeel-loos, zielsverlangen en verlichting gebruiken om te groeien.

Op 30 maart begonnen we met Rode Draak toon 1 aan het eerste kasteel in de Tzolkin. Een kasteel is een ritme van 4 levenspaden met een overkoepelend thema. Voor de afgelopen vier levenspaden was dit de kracht van binnentreden. Dit deden we door te Zijn vanuit oervertrouwen (Rode Draak levenspad), achterover te leunen en te luisteren naar ons hart (Witte Tovenaar levenspad) en te ontvangen vanuit openheid (Blauwe Hand levenspad). Nu mogen we de vruchten plukken van deze omwenteling. 

Liefde

Zon staat voor het universele vuur dat alles in het leven verlicht en verwarmt: onvoorwaardelijke liefde. Wees als de zon en straal jouw liefde de wereld in, onvoorwaardelijk. De zon maakt geen onderscheid, heeft geen voorkeur en al helemaal geen oordeel. Die schijnt net zo hard op een roos als op een koeienvlaai. Wees net zo oordeel-loos als de zon en zie wat er is in jeZelf, in je omgeving en in de wereld. Je hoeft er geen label goed of fout aan te plakken. Het IS gewoon. Kun jij alles dan toelaten?

Vanuit overvloed

Soms voel je zo veel liefde voor alles en iedereen dat je opgaat in het geheel en veel te laat ontdekt dat je jezelf verloren bent. Je word uitgedaagd de balans te vinden tussen de liefde voor alles en iedereen en de liefde voor jezelf. Waar liggen jouw grenzen? Besef dat je niet kunt geven vanuit een halfvol of zelfs leeg glas. Vul eerst je eigen glas, door goed voor jezelf te zorgen en te luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Zo kun je dan vanuit overvloed jouw liefde geven aan een ieder die er voor open staat.

Als deze dagen idealistische denkbeelden de realiteit in de schaduw zetten, draai het licht dan wat bij zodat het alles beschijnt. Zodra jij met een open vizier bekijkt wat er is, ontstaat de mogelijkheid dat alles weer gaat stromen. Denk in uitdagingen en mogelijkheden in plaats van belemmeringen en beperkingen. Laat je hoofd zwijgen en voel wat er vanuit jouw hart, de bron van liefde mag zijn. 

Vraag jezelf de komende dertien dagen hoe onvoorwaardelijk jouw daden zijn. Wat zijn jouw achterliggende motieven of verwachtingen? Als deze niet helemaal zuiver zijn zou je in dit levenspad wel eens teleurgesteld kunnen worden. Er kunnen botsingen ontstaan tussen jou en anderen omdat achterliggende motieven of verwachtingen niet helder zijn of niet uitgesproken worden. 

Eenheid

We komen allemaal voort uit een en de zelfde energie en zijn op die manier met elkaar verbonden. Die verbondenheid gaat verder dan jij en ik. Het is de christus of boeddha energie van waaruit je jouw eigen grootsheid (en tegelijk kleinheid in het grote geheel) kunt voelen. Dit wordt ook wel verlichting genoemd. Dit is een staat waar je niet continu in bent, maar in momenten kunt ervaren. Dit train je door vanuit onvoorwaardelijkheid te voelen wie je bent en te gaan leven. Volledig gaan leven.

Uitdaging

Wees trouw aan je eigen hart. Pas als jij aardig bent voor jezelf, gaat de liefde vrij stromen voor het geheel. Als je dit niet doet, kan dat tot teleurstellingen leiden. Je kunt je in zo’n geval afvragen ‘Wie moest mij gelukkig maken?’ en je les daarvan leren. Neem bij alles wat je doet liefde als uitgangspunt dan ben je kwetsbaar en ontastbaar tegelijk!

Als je 18 april 2020 op gele zon toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum ingestuurd hebt, krijg je de komende dertien dagen antwoord. Luister zonder oordeel naar de boodschap en ontvang het antwoord in liefde.

Wil je mij laten weten wat je van dit blog vindt? Heeft het je inzichten gegeven? Ik hoor het graag via een reactie onder dit bericht.