Blauwe nacht levenspad

Vandaag begint het levenspad van de Blauwe Nacht. De komende dertien dagen mogen we de energie van je intuïtie, dromen, de nacht, je (t)huis, verkennen van je binnenwereld en plaats van mysterie gebruiken om te groeien.

Thuiskomen bij jeZelf

Het afgelopen Witte Hond levenspad ging over loyaal zijn aan jeZelf. Dit levenspad borduurt daar op door en gaat over thuiskomen bij jeZelf. In onze samenleving wordt er veel van ons gevraagd: “hoe ga je met dingen om”, “wat vind je hiervan”, “hoe denk je hierover” en ga zo maar door.

In dit levenspad gaat het om het evenwicht vinden tussen de buitenwereld (je omgeving) en je binnenwereld. Je binnenwereld is DE plek waar alles wat jij nodig hebt en wie je bent allang aanwezig is, maar het is ook DE plek waar je jouw angsten, demomen en eenzaamheid weg stopt. Naar binnen gaan en luisteren naar wat hier in de stilte leeft, kan heel spannend zijn. Voel jij je thuis in en met jeZelf?

Wijsheid

Welke wijsheid ontdek jij in de stilte van jouw binnenwereld en wat doe je ermee? Wijsheid is om te delen. Dat werkt niet als je jezelf niet belangrijk genoeg vindt om wijsheden te delen of het idee hebt niet wijs te zijn. Het werkt ook niet als je jezelf enorm belangrijk en wijs vindt. In beide gevallen komt de boodschap dan niet aan. Luister, wees stil én voel je vrij om te delen wat er in je opkomt. De grootste wijsheden deel je zonder dat je het zelf door hebt. Het gaat immers niet om de boodschapper maar om de boodschap.

Vermoeid

Je kunt extra moe zijn deze dagen en vroeg naar bed willen. Geef daaraan toe, want het is Droomtijd! Schrijf je dromen op. Dromen zijn een boodschap van je onbewuste Zelf en geven uiting aan je passie. Dit kan ook betekenen dat je eerst op mag ruimen en overbodige spullen weg mag gooien om ruimte te creëren, in je huis en in je geest. Geef hier aan toe om letterlijk ruimte te maken voor het nieuwe.

Uitdaging

Durf jij nog te dromen of geloof je niet dat dromen uit kunnen komen? Dit levenspad daagt je uit om je dromen te (h)erkennen en ermee aan de slag te gaan.

In het rijk der dromen is er nooit sprake van tekorten. Er is genoeg van alles voor iedereen. Angst voor tekort is het omgekeerde van overvloed en typisch duaal denken. Laat je deze dagen niet verleiden om in angst te vervallen. Dit levenspad daagt je uit! Heb vertrouwen!

Als je 20 juli 2018 blauwe nacht toon 7 wensdag (hier lees je meer over de wensdag in de Tzolkin), een wens het universum ingestuurd hebt, ontvang je de komende dertien dagen het antwoord hierop. Misschien niet direct als een pasklaar antwoord maar eerst in een droom….