De 20 kerndagen

20 dagen lang bevinden we ons in de middenkolom van de Tzolkin kalender, ook wel kerndagen genoemd. (Zie de foto hierboven uit het 13 manen werkboek).

Deze 20 dagen zijn dus exact in het midden van de Tzolkin kalender of eigenlijk zijn ze het hoogstepunt van de cyclus van 260 dagen die de Tzolkin is. De 20 kerndagen is een periode waarin we veel informatie ontvangen vanuit het universum. Oude pijnen, ervaringen en trauma’s kunnen gedurende deze 20 dagen weer op jouw pad komen. Dit geeft je de mogelijkheid om ze te zien, doorvoelen en zo te healen en af te ronden. Hier weerstand op geven, zal je nieuwe uitdagingen opleveren. Dit zorgt voor verwarring in jouw en kan ervoor zorgen dat het heden en het verleden zich vermengen. 

kerndagen

De Maya’s gaan er bij het berekenen van hun kalenders niet alleen vanuit dat de aarde om de zon draait (in  364 dagen)maar ook dat de aarde samen met de zon om het centrale punt van ons zonnestelsel draait: de Hunab Ku. Eens in de 260 dagen staan de aarde, de zon en dit centrale punt op een lijn met elkaar: de 20 kerndagen.

De ruggengraat van de Tzolkin, zoals het ook wel genoemd wordt, biedt je de gelegenheid om dingen die je de eerste helft van de kalender uitgevoerd en geïntegreerd hebt, te laten beklijven. Zodat er ruimte ontstaat om in het tweede deel van de kalender nieuwe plannen te maken en de toekomst “letterlijk” naar je toe te halen. Waarna we aan een nieuwe ronde van de kalender beginnen en deze cyclus opnieuw doorlopen. 

Alleen maar Nu

In deze periode van 20 kerndagen komen het verleden en de toekomst samen en is er niets anders dan het Heden. Het is een periode waarin je veel informatie kunt ontvangen en die door de uitstraling van de planeten ook erg pittig kan zijn zowel voor jouw lichaam als emotioneel en mentaal. Het is belangrijk om hier de komende 20 dagen rekening mee te houden.Luister goed naar de fysieke, emotionele en mentale signalen van je lichaam. Ga niet in verzet tegen alles wat er boven komt maar zie het, door voel het en laat het los door met de stroom mee te gaan. Dit versnelt jouw persoonlijk groei proces, betekent dat je goed voor jezelf zorgt en daardoor kun je gemakkelijker bij je eigen kern blijven.

Focus houden

In het hier en nu zijn, betekent een zijn met jezelf en de focus bij jezelf houden. Deze kerndagen, dagen je uit om naar binnen te keren, in verbinding met jezelf en in contact met de grote bron van al-dat-is. Dit helpt je om terug te komen bij je zielsmissie en de persoon die je werkelijk bent. 

Probeer het verleden en de toekomst te laten rusten want er is niets anders dan NU. Laat jezelf daarnaast niet afleiden door de wereld om je heen maar focus je op jouw proces, jouw innerlijke kern. Je zult hier je handen aan vol hebben omdat je tijdens de kerndagen juist jouw geconditioneerde zelf tegenkomt en aan mag kijken. Telkens opnieuw hoef je niets anders te doen dan jezelf aankijken in het hier en nu. Laat jezelf niet afleiden door het verleden of de toekomst, maar leef in het NU.