Dag buiten de tijd

Op 25 juli is het volgens de maya Tzolkin kalender Dag buiten de Tijd. Een bijzonder dag waarop de overgang tussen het oude en het nieuwe zonnejaar gevierd wordt.

Tijd is een cycli

De Tzolkin is een kalender is die van je vraagt om anders naar tijd te kijken. Tijd is geen lineaire lijn zoals wij haar kennen, maar een cirkel. De enige vorm waarin wij dit nog ervaren zijn de seizoenen. En als je dan verder denkt is tijd dus geen cirkel maar een spiraal want het herhaald zich, net als de seizoenen doen.

Tijd is dus een eindeloze spiraal die zich afwikkelt en die ons de mogelijkheid biedt om onze levenslessen te leren. Wanneer je dat op dit moment niet wilt/kunt of durft, komt het moment in de volgende cycli opnieuw bij je langs. Je krijgt dus steeds levenslessen die je mag leren in een nieuwe cycli, op een hoger niveau of in een dusdanige vorm dat je er echt niet meer omheen kunt.

Oud&nieuw

Als je tijd als spiraal bekijkt, is oud&nieuw niet een gekozen moment (zoals in onze kalender) maar een vast ijkpunt. Dit ijkpunt ligt in de Tzolkin kalender op 25 juli. De tzolkin gaat uit van een zonnejaar en 25 juli is de dag waarop de zon in het oosten opkomt samen met de dichts bijzijnde ster Sirius. Dit is vanuit aarde gezien de enigste conjunctie die elk jaar op precies hetzelfde moment plaats vind. En vormt hierdoor een goed ijkpunt om tijd te kunnen meten.

In de Tzolkin wordt 25 juli daarom Dag buiten de Tijd genoemd. Het is de overgangsdag tussen het oude en het nieuwe zonnejaar. Op 25 juli wordt het oude losgelaten, de intentie voor een volgende jaar gezet, en met jong en oud het leven gevierd. Vandaag sluiten we dus  het huidige zonnejaar af om morgen op 26 juli het nieuwe jaar te starten.

De energie van de eerste dag van het nieuwe zonnejaar, is een hele bijzondere omdat de dagenergie van 26 juli ons het hele zonnejaar (van 26 juli 2018 tot en met 25 juli 2019) begeleidt om te kunnen groeien. Niet alleen als individu maar ook als mensheid.

Dit jaar valt ‘nieuwjaarsdag’ op de energie van Rode Maan toon 13.

Rode Maan

Rode Maan is de energie van zelfvertrouwen. Vertrouw op je eigen kunnen en maak je eigen beslissingen. Dat klinkt als iets heel eenvoudigs maar in onze digitale wereld heeft iedereen het gevoel de mening van een anderen te moeten vragen. Dagelijks zie ik posts voorbij komen die beginnen met “wat zou jij doen…” Natuurlijk is advies vragen prima, maar te vaak zie ik een afhankelijkheid van dit advies.

Durf je eigen beslissingen te nemen, vanuit jou onderbuik gevoel omdat je vertrouwt op je eigen kunnen en capaciteiten. Het komende zonnejaar is dit de groei-energie voor ons allemaal. Dat betekent dat we hierin uitgedaagd worden om buiten onze comfortzone te gaan.

Durf jij iets te beslissen terwijl anderen jouw mening niet delen maar jij in elke vezel van je lichaam voelt dat het klopt?

En durf je dan ook de verantwoordelijkheid voor die keuze te dragen?

Dit klinkt zwaar maar het gaat je zoveel brengen. Het allerbelangrijkste is dat het je dichter bij je eigen kern brengt. Zelfvertrouwen is de fundering voor een liefdevolle relatie met jezelf.

Toon 13

De creatiekracht van dit zonnejaar is Zijn. De allerlaatste stap in elk proces. De afronding en genieten van jouw behaalde resultaat.

Beide stappen zijn belangrijk. Als je steeds vergeet iets af te ronden, vult jou rugzak zich met losse eindjes. Die vullen je hoofd en creëren daarmee onrust en balans. Dan is het moeilijk om met nieuwe dingen te beginnen.

Genieten van jouw resultaat kan ook een uitdaging zijn. Stil staan bij wat je behaald hebt, vraagt van je om de verantwoordelijkheid te nemen voor resultaten. Ook als deze er anders uit zien dan je van te voren bedacht had.

Dit jaar sluiten we met een toon 13 zonnejaar een cyclus van 13 jaar af. Daardoor kun je druk voelen om losse eindjes af te ronden. Vergeet in dit proces niet ook te genieten van alles waarnaar jij gegroeid bent in de afgelopen 13 jaar. Heb je daar uberhaubt al eens bij stil gestaan.

Omdat deze dag in het Rode Aarde levenspad valt. Gonst de energie hiervan ook mee. Dus je mag je voeten stevig op de aarde neerzetten. Vanuit verbinding met moeder aarde, heeft het universum de ruimte om alles wat je nodig hebt precies op het juiste moment op jouw pad te sturen. Denk hierbij niet in oplossingen die je blikveld beperken maar in wensen en mogelijkheden. Je zult zien dat dingen anders komen dan jij verwacht.

Hartsverbinding

  • Ben je nieuwsgierig hoe jij persoonlijk focus kunt houden het komende zonnejaar
  • Wil jij vanuit jouw hart eigen keuzes maken
  • Wil je weten hoe jij meer zelfvertrouwen kunt krijgen
  • Wil je in contact met jeZelf en jouw hart de regie over jouw leven weer nemen

Boek dan een hartsverbindingsessie via skype voor €147,- incl btw of bestel een zonnejaar profiel voor €24,95 incl btw meld je aan via deze link en ik neem contact met je op voor een afspraak, geef bij berichten je voorkeur aan.