Dag buiten de tijd

Op 25 juli is het volgens de maya Tzolkin kalender Dag buiten de Tijd. Een bijzonder dag waarop de overgang tussen het oude en het nieuwe zonnejaar gevierd wordt.

Tijd is een cycli

De Tzolkin is een kalender is die van je vraagt om anders naar tijd te kijken. Tijd is geen lineaire lijn zoals wij haar kennen, maar een cirkel. De enige vorm waarin wij dit nog ervaren zijn de seizoenen. En als je dan verder denkt is tijd dus geen cirkel maar een spiraal want het herhaald zich, net als de seizoenen doen.

Tijd is dus een eindeloze spiraal die zich afwikkelt en die ons de mogelijkheid biedt om onze levenslessen te leren. Wanneer je dat op dit moment niet wilt/kunt of durft, komt het moment in de volgende cycli opnieuw bij je langs. Je krijgt dus steeds levenslessen die je mag leren in een nieuwe cycli, op een hoger niveau of in een dusdanige vorm dat je er echt niet meer omheen kunt.

Oud&nieuw

Als je tijd als spiraal bekijkt, is oud&nieuw niet een gekozen moment (zoals in onze kalender) maar een vast ijkpunt. Dit ijkpunt ligt in de Tzolkin kalender op 25 juli. De tzolkin gaat uit van een zonnejaar en 25 juli is de dag waarop de zon in het oosten opkomt samen met de dichts bijzijnde ster Sirius. Dit is vanuit aarde gezien de enigste conjunctie die elk jaar op precies hetzelfde moment plaats vind. En vormt hierdoor een goed ijkpunt om tijd te kunnen meten.

In de Tzolkin wordt 25 juli daarom Dag buiten de Tijd genoemd. Het is de overgangsdag tussen het oude en het nieuwe zonnejaar. Op 25 juli wordt het oude losgelaten, de intentie voor een volgende jaar gezet, en met jong en oud het leven gevierd. Vandaag sluiten we dus  het huidige zonnejaar af om morgen op 26 juli het nieuwe jaar te starten.

De energie van de eerste dag van het nieuwe zonnejaar, is een hele bijzondere omdat de dagenergie van 26 juli ons het hele zonnejaar (van 26 juli 2019 tot en met 25 juli 2020) begeleidt om te kunnen groeien. Niet alleen als individu maar ook als mensheid.

Dit jaar valt ‘nieuwjaarsdag’ op de energie van Witte Tovenaar toon 1.

Witte Tovenaar

Witte Tovenaar is de energie van integriteit, magie en het hart. Je hoeft niet naar buiten te kijken, je hoofd niets te beredeneren want alles ligt alleen in jou besloten. Het enigste dat je mag doen is het je her-inneren door te luisteren naar de fluistering van jouw hart. Sluit je ogen en luister. Alleen zo kun je toveren voorbij tijd, dimensies en werelden. “Once upon a time, there was no time”

Dit zonnejaar zal jouw hoofd het zwaar krijgen, want er valt niets meer te beredeneren of rationaliseren. Er is alleen maar gevoel, liefde en magie. Focus je op dit moeiteloos laten stromen en ook jij zult magie ervaren. 

Toon 1

De creatiekracht van dit zonnejaar is intentie. De allereerste stap in elk proces. De stap waarin je energie aantrekt om met iets nieuws te beginnen. 

“Ooit was er niets. Er was nog geen aarde of hemel, geen donker of licht, geen stilte of geluid. In al dat niets was er een klein zaadje waaruit alles zal ontstaan. Een heet stipje met alles erin. Dat hele hete puntje ontploft. Zomaar. Met een knal. Als een grote bel blaast het stipje zich op. De ruimte er binnenin is nog leeg. Het is tijd dat dit heelal zich vult”. (uit het hele soepzooitje van Floor Bal en Sebastiaan van Doninck)

Een intentie is niets meer dan een stip. Een punt die magische wijs jouw aandacht trekt. Het moment waar vanuit niets iets ontstaat. Dat is het moment waarop je start met creëren. Het moment waarop je nieuwe creaties binnen krijgt in overeenstemming met het grotere geheel en jouw innerlijke kracht. 

Dit jaar starten we met een toon 1 zonnejaar een nieuwe cyclus van 13 jaar. De afgelopen periode kun je druk gevoeld hebben om losse eindjes af te ronden. En nu, waarschijnlijk sta je te popelen om met nieuwe dingen, met een schone lei te beginnen. Het is zo gemakkelijk om dan als een dolle stier te gaan rennen en te beginnen aan al die ideeën die door je heen bruisen. Een toon 1 jaar biedt je juist de mogelijkheid om heel bewust intenties uit te zetten vanuit een focus. Je maakt tenslotte niet alleen plannen voor dit zonnejaar maar zet je intenties voor de gehele cyclus van 13 jaar. Waar wil jij staan over 13 jaar?

Omdat deze dag in het Witte Tovenaar levenspad valt. Gonst de energie hiervan ook mee. Je zult ervaren dat je hoofd geen overzicht of orde aan kan brengen. Het is ook niet aan jouw hoofd om bovenstaande vraag te beantwoorden, dat is de taak van jouw hart. In jouw hoofd kun je rationeel van alles bedenken, maar de echte magie gebeurd als je jouw hart laat spreken. #VanHoofdDenkenNaarHartWeten. Wat verteld jouw hart je over de toekomst? En laat je hierbij niet afschrikken door een (gezonde) buikpijn, als je de magie laat werken is de sky the limit.

Hartsverbinding

  • Ben je nieuwsgierig hoe jij persoonlijk vanuit focus intenties kunt zetten voor dit jaar en de komende cyclus van 13 jaar
  • Wil jij vanuit jouw hart eigen keuzes maken
  • Wil je keuzes maken vanuit zelfvertrouwen, zelfleiderschap en 
  • Wil je in contact met jeZelf en jouw hart de regie over jouw leven weer nemen

Boek dan een persoonlijk Tzolkin consult en ontvang als bonus jouw zonnejaar profiel ter waarde van €24,95 cadeau.