De kosmische verjaardag van een Blauwe Aap – live op de radio bij Stefan Stasse

12 augustus 2015 werd ik out of the blue gebeld door de redactie van “de staat van Stasse” met de vraag of ik ‘s avonds in zijn radioshow, Stefan Stasse uitleg wilde geven over zijn Tzolkin geboortezegel. Het was die dag blauwe aap toon 1 en geheel in lijn van de energie van de dag (de energie van blauwe aap gaat over humor, transparantie en het kind in jezelf eren) zei ik lachend “natuurlijk wil ik dat, we maken er iets leuks van”. Toch enigszins gespannen zat ik die avond op de bank te wachten tot ik gebeld werd door de redactie van Stefan. Zodra ik Stefan aan de lijn kreeg waren die zenuwen voorbij en vond ik het vooral heel leuk om hem meer te vertellen over zijn Tzolkin geboortezegel.

Als blauwe aap toon 2 (Stefans geboortezegel) kon ik hem vertellen dat hij 40 dagen later zijn kosmische verjaardag zou vieren. Hij vroeg of ik op zijn kosmisch verjaardagsfeest wilde komen in de studio. Zogezegd zo gedaan: 40 dagen later 21 september 2015, op blauwe aap toon 2, stapte ik uit mijn auto in de parkeergarage van de radio studio’s zonder ook maar enig idee te hebben wat ik die avond kon verwachten. Maar ach ik had gezegd dat het enige wat ik wilde die avond taart was want dat hoort bij een verjaardag. Dus wat had ik te verliezen…..

 

De verjaardag van een Blauwe Aap

Als een echte blauwe aap had Stefan op 21 september 2015 alles uit de kast getrokken om er een feestje van te maken met veel humor en gezelligheid, de onthulling van een prachtige buste van hem en mijzelf als zijn galactische mentor. Met rode konen zat ik daar dan ineens achter de microfoon terwijl er weet ik hoeveel mensen mee luisterde. Door alle reacties van luisteraars, heb ik zelfs even mogen proeven hoe het is om astrologische consults te geven met een item “astroradio”.

met een grote glimlach kijk ik terug op een van de bijzonderste kosmische verjaardagen is die ik gevierd heb. Ik weet nu dat een radio studio gewoon een speeltuin is voor een volwassen blauwe aap.