Wensdag in de Maya Tzolkin kalender

Elke toon 7 in een levenspad is wensdag en het is hartstikke leuk om op zo’n dag een wens te maken, maar wat is een wensdag nou eigenlijk precies?

Afstemming

Een levenspad bestaat uit 13 tonen (of dagen). De 7e toon ligt dus precies in de midden, volgens de Maya’s is het daardoor de toon van het overzicht (horizontaal) binnen het levenspad en de afstemming (verticaal) tussen hemel en aarde. Het is dus een dag waarin je zowel in de materiële wereld als in de spirituele wereld actief kunt zijn, je bevind je precies in het midden daarvan. Daarnaast betekend UC (Maya voor 7): “de wil om mijn doelstelling te manifesteren”. 

Wensen maken

Als je op een wensdag dus heel bewust jou wens het universum instuurt, maak je gebruik van de kosmische brievenbus en zal het universum je helpen om deze wens uit te laten komen. Dit klinkt misschien wat wazig, maar het werkt volgens het principe wat je aandacht geeft, wordt groter. Je kunt natuurlijk elke dag een wens doen maar op een toon 7 dag, staat alle energieën, engelen, begeleiders enzovoorts voor jou klaar om die wens te beantwoorden. Het antwoord op je wens van wensdag toon 7 komt altijd in het volgende levenspad (van 20 dagen) in het levenspad dat begint met het betreffende zegel.

“Spelregels” voor je wens

Bij het maken van een wens zijn er wel een aantal ‘spelregels’ die je in acht mag houden. Het universum kent ontkenning niet. Dus wensen met “ik wil niet/geen…..” vertaald het universum als ‘ ik wil….’. Hetzelfde geld voor moeten en verleden tijd, ook dat kent het universum niet en vertaald zij als ‘ik wil….’. Het universum denkt ook niet in materie, dus de hoofdprijs van de loterij wensen, werkt ook niet. het gaat om de wens die achter de materialistische wens ligt, wat is jouw dieperliggende wens. Wat wil jij het liefste met geld uit de loterij manifesteren.

Het is dus belangrijk dat je wens uit je hart komt, in zuiver contact met jezelf. Laat je wens gaan over iets wat je wilt realiseren. Wens in de tegenwoordige tijd en nog beter is om je wens te visualiseren (in te beelden) alsof hij al uitgekomen is. Hoe voel je je dan, wat doe je dan, waar ben je? Vertaal dit in de wens die je maakt, omschrijf het alsof je wens al uitgekomen is.

Een voorbeeld: een vriend van mij had een ernstig ongeluk gehad en lag in een buitenlands ziekenhuis. Op wensdag heb ik gewenst dat hij snel terug naar Nederland kwam. Ik stelde me voor hoe blij ik was om hem weer te zien en vast te houden en hoe blij hij zou zijn om weer in een vertrouwde omgeving te zijn. Binnen 20 dagen kregen we bericht dat hij terug naar Nederland mocht vliegen om daar verder verpleegt te worden.

20 dagen later “antwoord”

Als je wens dus zuiver is, aan alle ‘spelregels’ voldoet, krijg je binnen 20 dagen antwoord hierop. Een antwoord betekent niet altijd dat je wens direct uitkomt. Soms krijg je een ander antwoord of feedback op je wens, soms krijg je alleen maar een inzicht. Dit betekent dat je eerst nog oude trauma’s of lessen op mag lossen of een andere stap mag ondernemen voordat jou wens uit kan komen. Je krijgt dus altijd antwoord, alleen niet altijd zoals je verwacht. Stel je open voor elke antwoord en niet voor een oplossing die jij in je hoofd al helemaal uitgewerkt hebt.