Je hoeft niet te springen

“Spring, spring nou, hoe langer je wacht hoe moeilijker het word. Dit is leuk, kijk iedereen doet het. Spring nou”. Met een gemeend enthousiasme stond de instructeur tegen me te schreeuwen afgelopen weekend op de klimbaan.

Super leuk uitje samen met mijn lief omdat we beide wel van een uitdaging houden.

Maar terwijl ik aan de rand van het hekje bovenop de toren stond en 9 meter naar beneden staarde voelde het niet meer als een uitdaging. Het voelde als falen. Hoe harder de instructeur me probeerde te overtuigen en hoe meer kinderen er wel sprongen hoe meer ik voelde dat ik faalde.

En toch stond ik daar met al mijn emoties nog steeds achter het veilige hekje.

Er was namelijk een stemmetje in mij die iets heel anders zei, heel zachtjes alsof het eigenlijk niet mocht: “Je hoeft niet te springen”.

Mijn businesscoach zegt altijd: “the way you do anything, is the way you do everything”. En iedereen die mijn kent, zal snappen wat ik nu ga zeggen: ik spring altijd. Volgens mijn ouders vroeger heel vaak redelijk roekeloos, volgens vriendinnen vol lef voor mijn overtuigingen en vooral mijn gezin en volgens mijn klanten vol empathie en betrokkenheid. En nu was er dat kleine stemmetje dat zei: “je hoeft niet te springen”.

Na 10 minuten ben ik weggelopen bij het hekje en via de trap naar beneden gewandeld. Vol trots en met een grote smile op mijn gezicht kwam ik beneden.

Daar vroeg de andere instructeur waarom ik niet wilde springen. Zelfliefde, was mijn antwoord.

Op 9 meter hoogte staand achter dat hekje besefte ik dat ik niets hoefde te bewijzen. Niet aan een ander en al helemaal niet aan mezelf. Ik weet dat ik kan springen, ohhh dat heb ik al veel vaker gedaan, letterlijk en figuurlijk. Maar soms is het niet nodig. Het is oke om niet te springen, niet stoer te zijn maar mijn innerlijke gevoel te volgen.

En zo is het ook voor jou.

Je bent al zolang sterk,

je springt omdat je alle ballen probeert op te houden voor de kinderen

of omdat je bang dat als jij omvalt alles omvalt.

Maar helpt die angst je?

Natuurlijk in eerste instantie want wij mama’s kunnen zoveel op pure wilskracht en adrenaline. Maar wat als het ook anders kan. Wat als je niet hoeft te springen uit liefde voor jezelf. En dit als voorbeeld aan jouw kinderen kan geven.

Voel je dat? Alleen het idee al geeft meteen rust.

En daarna komt direct dat andere stemmetje in jouw hoofd: hoe dan?

En dat is waar ik je bij ga helpen. Met een pas maat traject waarin we kijken naar jouw behoefte in verbinding met jouw hart. In een hartverbindingssessie voel ik met jou mee, waar jij nu behoefte aan hebt, deel ik mijn bewezen tips wat jou nu gaat helpen. De enigste investering die het jou kost is een half uur van je tijd. Als je je nu aanmeld maak je kans op een van de 3 gratis sessies ter waarde van €97,-